Skat omorganiserer it: Dropper at ansætte ny it-direktør

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Skats afdeling for it-udvikling er blevet fusioneret med forretningsudvikling. Myndigheden nedlægger i samme ombæring stillingen som CIO.

It-udviklingen skal tættere på forretningsudviklingen, lyder beskeden fra Skat, der i en ny omstrukturering fusionerer de to afdelinger og nedlægger CIO-stillingen.

Det skriver Skats direktør - Jesper Rønnow Simonsen - i et indlæg på LinkedIn.

Læs også: Skat hjemsender ansvarlige for EFI - systemet skulle aldrig have været i drift

‘IT-området i SKAT er omlagt således, at den tidligere afdeling for IT-udvikling er fusioneret med vores afdeling for forretningsudvikling for at sikre en IT/digital indsats, der er i tråd med vores strategiske ambition om at sætte borgernes og virksomhedernes behov i centrum for digitale løsninger og grundlæggende forretningsprocesser,’ skriver direktøren blandt andet.

Selve driften og vedlighold af de 200 it-systemer, Skat anvender, vil fortsat varetages af en selvstændig afdeling, der dog skal arbejde tættere sammen med myndighedens afdeling for business intelligence - ‘for at sikre en tættere koordinering mellem dataejerskab, IT-arkitektur og systemejerskab,' forklarer Jesper Rønnow Simonsen.

Læs også: Derfor fejler statens it-projekter stadig: Har vi slet ikke lært noget af EFI?

Ændringerne betyder, at der ikke vil blive ansat en ny it-direktør. Til gengæld har Skat ansat Merete Agergaard, der er tidligere direktør hos Arbejdsskadestyrelsen, til at være chef for kundeservice og digitalisering. Samtidig ansættes Lizzi Jakobsen - tidligere direktør i Sikkerhedsstyrelsen - som direktør med ansvar for gældsinddrivelse.

Netop gældsinddrivelse har været et smertefuldt vanskeligt område for Skat de seneste år. Det katastrofale EFI-system, der skulle have varetaget opgaven, vurderes at have kostet skatteyderne over en milliard og skal nu skiftes ud med et helt nyt system.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere