Skat i Norge mistænker titusinder for at skjule krypto-formue

Illustration: Arndale/Bigstock
Sidste rapporterede nordmænd kryptovaluta til en værdi af fem milliarder NOK, og den norske skattemyndighed mener, at tallet i virkeligheden er langt større.

Ifølge tal, som mediet Dagens Næringsliv har fået adgang til, har omkring 8.000 nordmænd rapporteret formue og gevinster, de har erhvervet sig ved investeringer i digitale valutaer sidste år, skriver digi.no. på baggrund af nyhedsbureauet NTB.

Samtidig mistænker skattemyndigheden, at mindst 30.000 nordmænd har en kryptoformue, altså at skatteunddragelserne er store.

»Vi får stadigt bedre muligheder for at følge med i, hvem der har indtægter og formuer på dette område. Blandt de 8.000, som rapporterer, er der nok en del, som ikke har rapporteret helt rigtigt. Det behøver ikke være bevidst, men det betyder, at man f.eks. har rapporteret kryptovaluta som 'formue', mens en del skulle have været rapporteret som 'indtægter',« siger skattedirektør Hans Christian Holte, Skatteetaten i Norge.

Skattedirektøren understreger, at 30.000 er et foreløbigt tal. Dermed er det også naturligt at antage, at nordmænd i virkeligheden har kryptovaluta for betydeligt mere end fem milliarder NOK.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere