Skat masse-hyrer til store it-projekter: »Der skal være balance mellem fastansatte og eksterne konsulenter«

26. juni 2020 kl. 02:555
Skat masse-hyrer til store it-projekter: »Der skal være balance mellem fastansatte og eksterne konsulenter«
Illustration: UFST.
Fremover skal der ikke længere sidde eksterne konsulenter i nøgleroller, når Udviklings- og Forenklingsstyrelsen søsætter store it-projekter. Derfor er der gang i en gigantisk ansættelsesrunde.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

324 gange sidste år blev der sat underskrift på en ansættelseskontrakt i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST), som har ansvaret for Skatteforvaltningens mange gigantiske it-projekter.

Sådan kommer det sandsynligvis også til at gå i år og næste år, men derefter daler antallet af nye medarbejdere til et mere normalt leje, vurderer Andreas Berggreen, direktør i UFST.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
29. juni 2020 kl. 23:33

Når man alligevel er igang med at lave nye systemer, så kunne man jo starte med at gøre dem open source, så andre kan udvikle og ændre på systemerne, så det ikke er den oprindelige leverandør, der sidder med det bredeste smil. Bibliotekerne i Danmark samarbejder fx om deres open source-systemer.

5
28. juni 2020 kl. 14:02

UFST benytter så vidt jeg er orienteret et Openshift baseret økosystem til de fleste af deres projekter.

4
28. juni 2020 kl. 11:54

vi er nødt til at bygge systemer, som svarer til det, man har brug for

Så det er det, det går ud på!! Man skal altså, og ret mig hvis jeg tager fejl, simpelthen bygge det, som er brug for. Altså, man skal ikke bygge det, som man ikke har brug for. Nu forstår jeg :)

2
26. juni 2020 kl. 13:10

Benytter man sig af nogle de muligheder her, eller arbejder man stadig i en verden, hvor alt er bygget til kun at køre på windows mssql/oracle eller lader man teknologierne sejre.

Har man overvejet at lægge de projekter ud som open source da det jo er staten aka os borgere der betaler gildet og er ejere på projekterne i sidste ende? Jeg er klar over at data ikke kan lægges ud, men systemerne vi benytter vil da kun blive mere transperante for os, hvis de ligger ude open source som på github.

1
26. juni 2020 kl. 11:34

Man kan ikke eje et custom designet IT system uden at have IT udviklere der forstår systemet. Hvis man bare lægger det ud til konsulenter, så er man på herrens mark når man skal vurdere om ændringer er fornuftige og hvad de reelt skal koste.