Skat mangler styr på nyt it-system

Et nyt it-system til Skat forventes nu at blive mere end 3,5 gange så dyrt som oprindelig budgetteret. Nu skal ministeren forklare sig i Finansudvalget.

Så er den gal igen med statslige it-projekter. Denne gang er det Skat, der har problemer med at holde budgettet for et nyt it-system til brug for den såkaldte eIndkomst. Systemet skulle have kostet 31 millioner kroner men nu budgetteres med 141 millioner kroner. Det skriver Berlingske Tidende.

Det nye budget betyder, at skatteminister Kristian Jensen (V) nu skal forklare Finansudvalget om problemerne.

eIndkomst er en database med oplysninger om borgernes samlede økonomiske mellemværender med det offentlige. Formålet med registret er at forenkle administration og øge effektiviteten.

SF's skatteordfører, Morten Homann, overvejer nu om ministeren også skal kaldes i samråd om budgetoverskridelserne.

»Det er da fornuftigt at anskaffe et nyt it-system, men det er jo fuldstændigt umuligt som bevillingsgiver, når man går fra 31 millioner til nu 141 millioner. Og det er djævelsk, for man kan jo ikke nu sige, at vi stopper. Det kan da sagtens være, at vi fra begyndelsen ville have sagt ja, hvis vi havde kendt de reelle priser. Skat har i andre sammenhæng brystet sig af at være god til it-styring, men dette er virkelig en gåde,« siger Morten Homann til Berlingske Tidende.

Ud over budgetproblemer har Skat også problemer med at få de danske virksomheder til at melde sig til systemet. Kun 7.000 virksomheder har i dag tilsluttet sig systemet, men meningen er, at alle danske virksomheder fra årsskiftet skal være tilsluttet systemet, skriver Berlingske Tidende.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere