Skat lukkede 300.000 danskere ude hele weekenden

Ved en fejl blev knap 300.000 borgere sat 'inaktive' i Skats it-systemer fra fredag til mandag. Dermed kunne de ikke logge ind og tjekke skatteoplysninger.

Var det NemID, som var nede igen?

Sådan spurgte mange danskere sig selv henover weekenden 20.-21. april, efter at et forsøg på at logge ind hos Skat med NemID blot førte til en kryptisk fejlmeddelelse.

Men denne gang var det ikke et DDoS-angreb mod NemID, men en fejl hos Skat, som havde lukket døren for næsten 300.000 borgere. Både login med NemID og brugen af den traditionelle Tastselv-kode var ramt.

»Ved en fejl kom vi til at sætte nogle inaktive i et stamregistreringssystem, der giver adgang til Tastselv. Det afstedkom, at nogle borgere ikke kunne logge på, og de fik en fejlmeddelelse om, at deres CPR-nummer og kode ikke matchede. Vi beklager meget den ulempe, det måtte have givet,« siger Søren Kjær, kontorchef i Skat, til Version2.

Fejlen skete fredag, og på grund af weekenden blev den først opdaget centralt hos Skat mandag formiddag.

»Vi registrerede problemet mandag formiddag, da vi fik indrapporteringer fra kundecentre om, at nogle havde henvendt sig og spurgt om problemet. Så greb vi straks til fejlafdækning, og vores leverandør fandt fejlen mandag formiddag,« siger kontorchefen.

I alt forsøgte 5.500 danskere fra den gruppe, som var blevet spærret ude, at logge på henover weekenden og fik fejlmeddelelsen serveret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere