3 år forsinket: Skat klar med digitalt motorregister

Fra oktober kan danskerne få indregistreret bilen digitalt og få nummerpladerne hurtigere. Det kommer tre år forsinket, efter Skat måtte fyre IBM som leverandør.

Det har været en hård fødsel, men nu skulle det være ganske vist: Det længe ventede digitale motorregistreringssystem er klar til brug inden årsskiftet, oplyser Skat.

Dermed blev systemet tre år forsinket på grund af en række tekniske problemer, men særligt fordi Skat undervejs måtte fyre IBM og finde en ny leverandør.

Med digital registrering går processen med at indregistrere en bil eller motorcykel fra papirblanketter til en ren digital proces, der giver besparelser og hurtigere behandling. Og da 1.500 bilforhandlere og synshaller fremover får lov til at sætte nummerplader på biler uden at skulle forbi Skats motorkontorer først, bliver processen lettere for alle parter.

Systemet bygger på en it-platform, som CSC har leveret. Men den blev forsinket, og da IBM i 2006 vandt opgaven med at bygge det digitale motorregister oven på, var det svært at komme i gang, så længe CSC ikke havde leveret.

Ifølge den oprindelige plan skulle IBM have systemet klar i december 2008, men tidsplanen blev hurtigt udskudt et år. Da IBM så i efteråret 2008 igen måtte ændre tidsplanen – denne gang til levering engang i 2011 – mistede Skat tålmodigheden og gav IBM sparket i december 2008.

»IBM er ikke begyndt at kode endnu,« lød det fra Skats it-direktør, Preben Bialas, da Version2 dengang skrev om sagen.

Siden blev det meste af 2009 brugt på et nyt udbud, som Netcompany vandt ved indgangen til 2010, og siden har projektet kørt som planlagt, fortalte Skat til Version2 i sommeren 2010.

Også integrationsplatformen fra CSC har været plaget af fejl, og ligesom IBM blev CSC til sidst fyret som leverandør.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere