Skat beholder CSC som leverandør

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Skat dropper planer om at fyre CSC som leverandør af it-systemet Debitormotor til 200 millioner kroner.

Skat vil alligevel ikke fyre CSC i en kæmpeordre på 200 millioner kroner. Således skal CSC fortsat levere it-systemet Debitormotor, der er det forsinkede opkrævnings- og betalingssystem, Skat skulle have leveret på nuværende tidspunkt. Det skriver Computerworld.

Læs også: Træt af it-bøvl: Staten overvejer at droppe CSC

Skat har ellers offentligt beskyldt CSC for at føre myndigheden bag lyset, ligesom CSC betager 70.000 kroner om dagen i bod for forsinkelsen. Ligeledes har skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) strammet grebet om CSC, der nu arbejder under skærpede vilkår.

Læs også: CSC betaler 70.000 kroner i bod til Skat - om dagen

»Den hurtigste vej til de forretningsmæssige gevinster som vi ønsker at få i Skat, er at få rettet CSC's problemer op og komme tilbage på sporet med projektet,« Kristian Vengsgaard, fagdirektør for it-projekter hos Skat, til Computerworld og fortsætter:

»Man kunne have overvejet at skifte leverandør og dermed ændre den strategi vi har lagt i forhold til Debitormotor-projektet. Men vi har altså vurderet, at den hurtigste vej til målet er at få rettet projektet op.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jens Christensen

I betragtning af, at CSC's forsinkelser åbenbart kommer til at koste Skat - og dermed os alle - 37 mia. på forældede sager, synes dagbøder på 70.000,- ikke helt nok. Det svarer til ca. 1.500 ÅR før breakeven (uden rentetab medregnet, hvilket kun ville gøre det langt værre).

Er det virkelig så svært at se, at der må en anden leverandør på banen? Måske er det for sent på det eksisterende projekt til at det giver mening, men de har i min optik udelukket sig selv fra fremtidige projekter.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere