Københavns Kommune vil ikke afvise, at kildekoden til hjemmesiden kbh.dk - en slags Facebook til københavnere - bliver lagt fri som open source.
Men det står heller ikke øverst på to do-listen at åbne kildekoden til den københavnske hjemmeside, der floppede med et brag og endte med at koste skatteyderne syv millioner kroner i udvikling og markedsføring.
Det fortæller kommunikationschef i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, Marie Scott Poulsen.
»Det er muligt, at vi går gang med det, men det står ikke øverst på dagsordenen,« siger hun til Version2.
Hjemmesiden blev udviklet i 2008 i det PHP-baserede framework Symfony, men Københavns Kommune, der ejer kildekoden, valgte at trække stikket til hjemmesiden i foråret 2009.
Kbh.dk var blevet overhalet inden om af Facebooks succes, og københavnerne havde lige så meget brug for kbh.dk som en ekstra mellemrumstast på tastaturet.
Spørgsmålet melder sig nu, om koden til den skatteyderbetalte hjemmeside bør lægges ud som open source-software til fri afbenyttelse for andre udviklere? En slags plaster på såret.
Spørger man administrerende direktør i Drupal-huset Reload A/S, Rasmus Luckow-Nielsen, var det fra begyndelsen meningen, at kildekoden til kbh.dk skulle frigives som åben kildekode.
Det var i hvert fald den besked, han som den ene af to hovedudviklere på kbh.dk i 2008 modtog fra den projektansvarlige.
»Det var helt klart meningen, at koden skulle være open source fra begyndelsen. Det er jeg slet ikke i tvivl om,« siger han til Version2.
Når det endnu ikke er sket, kan det skyldes, at planen aldrig er nået langt nok op i systemet, vurderer Rasmus Luckow-Nielsen.
»Jeg ved jo ikke, hvad der er blevet snakket om internt i kommunen. Det kan være, at ambitionen aldrig er nået videre end projektlederen. Men det var altså det, jeg fik at vide dengang,« siger han.
Ifølge Marie Scott Poulsen erindrer ingen af de nuværende medarbejdere, der også var med på projektet ved begyndelsen i 2007, at det skulle have været hensigten at åbne kildekoden.
Men under alle omstændigheder skal Københavns Kommune henvende sig til netop Rasmus Luckow-Nielsen, hvis kommunen nu alligevel beslutter sig for at lægge kildekoden frem som open source.
»Al kildekoden lå i vores versionsstyringssystem på en svn-server (Subversion, red.), og det gør det stadig,« siger Rasmus Luckow-Nielsen.
Så kommunen skal have fat i dig, hvis de vil videre med open source-planerne?
»Ja, det skal de. Og det vil jeg da gerne hjælpe dem med,« siger direktøren.
Han skal dog ikke forvente et opkald fra Københavns Rådhus én af de nærmeste dage.
»Det var en politisk beslutning at etablere kbh.dk. Selvom det nok ikke vil kræve en ny politisk beslutning at frigive koden, skal det tages op til revision, om vi ønsker at investere i at gøre det,« siger Marie Scott Poulsen.
Der er allerede investeret en hel del penge i en hjemmeside, som ikke er blevet til noget, så hvorfor ikke bare frigive koden?
»Jeg kan godt se, at det kan være en god investering at lægge koden ud, så andre kan få gavn af den. Det er en god ide, men vi er ikke kommet så langt med det endnu som til at sige, at det er noget, vi vil gøre,« siger Marie Scott Poulsen.
Rasmus Luckow-Nielsen fortæller, at der kun ligger en begrænset mængde arbejde i at frigive PHP-koden.
Derimod kræver det lidt mere knofedt at rense den underliggende MySQL-database for personfølsomme oplysninger - blandt andet e-mail-adresser - fra de omkring 1.800 københavnere, der nåede at oprette en profil på kbh.dk.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.