Skal forhindre svindel: Amazon åbner op for deres antisvindel-algoritme

Illustration: klevo/Bigstock
Mange virksomheder oplever at blive svindlet. Det håber Amazon Web Services nu at kunne mindske med en ny service, der bruger maskinlæring til at analysere historiske data.

Amazon Web Services, AWS, har netop frigivet Amazon Fraud Detector, der skal forebygge svig og svindel. Det er meningen, at det nye værktøj skal hjælpe virksomheder i alle størrelser med at opdage og stoppe potentielle svindelaktiviteter, der tæller alt fra betalings- og identitetssvindel, oprettelse af falske konti og misbrug af loyalitets- og rabatfordele. Det skriver Zdnet.

Læs også: Amazon vil gøre alle til udviklere med no code-apps til mobil og web

Servicen bruger en maskinlærings-skabelon til at bygge en beslutningslogik, der bliver baseret på virksomhedens historiske data af både regulære transaktioner og svindel. Herefter vil modellen blive trænet til at spore fremtidig svig. Fra Amazon lyder det, at man derfor ikke behøver erfaring med at opstille og bruge maskinlæring for at bruge algoritmen.

Skal lette opgaven for virksomheder

Det kan ellers være en udfordring for virksomheder at udvikle og opsætte værktøjer, der ved hjælp af maskinlæring, skal prøve at forhindre svindel. Og det forlyder, at Amazon i lang tid har fået forespørgsler fra kunder, der gerne ville have en sådan service.

Læs også: Trods tidligere benægtelser: Amazon udnytter data fra deres sælgere

Derfor lyder det fra en talsmand fra Amazon, at man 'med sin ekspertise har udviklet en række services, der skal gøre det lettere for kunderne at holde trit med det hastigt udviklende internetmarked'.

Servicen vil i første omgang blive tilgængelig i Irland, men det fremgår på Amazons hjemmeside, at servicen vil blive tilgængelig i flere områder i de kommende måneder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere