Skal du ha' en Aldi-tablet? Android 4.0 og 'sprød' skærm til 2.999.-

Illustration: Android Logo
Aldi er klar med ny Android-tablet fra tyske Medion til 2.999 kroner. Se her, om den er noget for dig.

Discount-kæden Aldi er nu klar med en ny Android-tablet fra sin gode ven udi elektroniske produkter, Lenovo-ejede Medion AG.

Medion Lifetab S9714, som den hedder, er en tablet med 10-tommer IPS multitouch-skærm og Android 4.0 Ice Cream Sandwich, som dog ventes opgraderet til Android 4.1 Jelly Bean i begyndelsen af 2013.

Ifølge pressemeddelelsen udmærker skærmen sig ved at være »sprød« og have en »meget flot betragtningsvinkel«. Samtidig imponerer den »med sin størrelse«, fremgår det.

Det skal formentlig forstås sådan, at Medion selv er ganske tilfreds med skærmen, der bærer en opløsning på 1.280 gange 800 pixels.

Læs også: Gadget-kalenderen: Aldis tavlecomputer med 3G til spotpris

Tabletten har desuden 32 gigabyte internt lager, der kan udvides til 64 gigabyte med et SD-kort, en NVIDIA Tegra 3-processor med fire kerner og indbygget wifi- og 3G-understøttelse.

På kamerasiden råder tabletten over et 3-megapixel kamera bagpå og et 1,3-megapixel frontkamera.

Medion Lifetab S9714 er nu sat til salg i alle Aldi-butikker herhjemme til en pris på kr. 2.999.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Palle Pallesen

Jeg synes jeg sidder en smule uforløst efter denne artikel. Hvorfor fremhæves netop denne tablet ud af efterhånden mange tablets med lignende specs? Jeg har en formodning om at kundesegmentet til dette produkt ikke er voldsomt afhængige af at kunne handle i en fysisk butik og det er vel næppe muligt at få en hands-on oplevelse i Aldi. Derudover synes jeg den virker ganske dyr i forhold til de priser der gættes på for en Nexus 10 som mig bekendt har betydeligt bedre specs og sandsynligvis også bedre opdatering af fremtidige Android verisoner.

 • 10
 • 1
#2 Piotr Czarny

Jeg har forgængeren til denne, en P9514 her liggende hjemme. Det har været en lidt blandet fornøjelse at eje denne enhed. Jeg købte den egentligt til udviklingsformål, men den er mest endt i kløerne på min 3-årige dreng, som bruger den til lidt spil. Jeg bruger den til sofa-surfing, når børnene er lagt i seng. Dertil er den glimrende.

På den positive side skal det nævnes, at Medion er nogenlunde hurtige med systemopdateringerne. Da jeg købte tabletten, havde den en Honeycomb 3.1 på. Denne blev først opgraderet til en 3.2 og så til en ICS 4.0.1. Jeg fik ICS længe før Samsung fik deres (dyrere)tablets opdateret, så det var vel udmærket. En anden positiv ting er, at Medion ikke gør ret meget for at ødelægge den originale Android brugergrænseflade, sådan som Samsung og andre producenter har for vane. De kan dog ikke helt lade være med at pille og mange ikoner for de indbyggede programmer er udskiftet med ufatteligt grimme Medion-ikoner. En underlig beslutning.

Honeycomb var en Android version, som var decideret i stykker, så tabletten var ikke ret stabil det første halve år. Det er dog blevet bedre med opdateringen til ICS, som ser ud til at være den sidste opgradering denne 1 år gamle tablet får. Den kører udmærket i øjeblikket, selv om den ikke længere er den hurtigste gazelle på savannen.

 • 7
 • 0
#3 Bent Lishmann Nielsen

Er helt enig... Hvorfor skal vi have reklamer slået op som artikler? Det klæder ikke version2. Havde det været et fantastisk tilbud kunne det måske tilskrives en vis nyhedsværdi... Men bla Asus har "længe" haft produkter på markedet i samme prisklasse med mindst lige så gode specs.

 • 6
 • 1
#6 Jacob Nordfalk

Jeg synes altså det er OK at Version2 engang imellem laver en notits om nyt hardware hvis de mener det kunne interessere læserne.

Jeg antager at V2 naturligvis skriver det hvis de på nogen måde er involveret eller bliver betalt direkte eller inddirekte for at gøre opmærksom på den slags.

Når det er sagt så syns jeg også der er et par andre interessante kandidater til juletræet, udover den selvskrevne (Nexus 7 til 1999 kr :-), og det er bl.a. en Android 4.1 jelly bean, 9,7" IPS 4:3 skærm til 1500 kr i Kvickly: https://plus.google.com/114820443085046080944/posts/ZtHbTU2EvUH

 • 7
 • 1
#7 svend venstrup

"NVIDIA Tegra 3-processor med fire kerner og indbygget wifi- og 3G-understøttelse"

for info se: http://www.nvidia.com/object/tegra-3-processor.html

i følge foranstående link er der 4 kerner samt 1 kerne som varetaget strømbesparelse.

Nvidia har udarbejdet et Whitepaper: Variable SMP (4-PLUS-1™) – A Multi-Core CPU Architecture for Low Power and High Performance

install af ubuntu, samt debian er muligt.

Men det er rigtigt den ser dyr ud:

svend-ev

 • 1
 • 1
#8 Kim Gjøl

Problemet med Aldi-teknik er ikke, hvad det kan, men hvor længe det kan det. For en del år tilbage anbefalede jeg gerne Aldi computere til folk, fordi de på papiret kunne en del til prisen. Desværre var kvaliteten derefter. Ofte opstod der problemer efter få måneder, og jeg stod, som man gør i den slags situationer, med en følelse af ansvar for bøvl og besvær. Man må nok sige, at man får, hvad man betaler for. Højst. På den baggrund anser jeg en vurdering af Aldi-teknik alene på baggrund af tekniske specifikationer for naiv og useriøs. Og langtidstest af moderne it er jo meningsløs, fordi den slags er forældet, allerede før man får udarbejdet analyseskemaerne.

 • 5
 • 0
#9 Benni Bennetsen

Den er forbløffende god, har godt nok ingen respekt for medion, men den her er faktisk ikke tosset og så fulgte der spøjst nok en source code cd med, så nogen forhåbentlig hurtig kan lave ballade med den.. Den er dog desværre vist ikke rootet hjemmefra.. Men rart og den har modsat min prime almindelig micro usb til at lade på og hdmi udgang - ikke testet endnu men lyder også som en god upgrade.

 • 3
 • 1
#11 Deleted User

Det er en omgåelse af sandheden med modifikationer. Jeg skal ikke udtale mig om den pågældende eller andre tablets fra Aldi / Medion. Men deres computere virker ganske formidabelt, der er hurtig service og reparation, hvis noget skal serviceres. Det kommer retur til døren med fragtmand, og det går hurtigt. Min baggrund er, at jeg har købt i omegnen af 90 PCer og laptops igennem de seneste 10 år, I forbindelse med PC support hjælp dertil. De går ikke mere i stykker end andre, der sidder generelt de bedste hardware ting i dem, der medfølger Windows Cd i 32 og 64 version, og en recovery Cd også - hvor mange andre gør lige det, stort set ingen. Det er altid optimalt at have en ren og ny Windows CD og kunne ominstallere.

Priserne er meget overkommelige, og ja, det holder ligeså længe som alt det andet på markedet. Her de seneste dage har der været en væsentlig opgradering på Medion PCer, det er bestem kun opdateret i en positiv og endnu bedre retning. www.medion.dk Så jeg er lang fra enig i den kritik der fremføres, de holder og fungerer ligeså godt som alt andet, og det baserer jeg på lang og bred erfaring fra egn dagligdag.

 • 4
 • 1
#12 Benni Bennetsen

tja jeg har også primen, vil nu sige at det man ser, ikke skriger af dårlig kvali vs primen.. den virker nu fint robust.. og indtil videre færre bugs med de ændrede ting i android vs primen, hvor jeg har været pænt træt af problemer til tider.. men fik også ført igår så meget kan nå at vise sig :)

 • 0
 • 0
#14 Thomas Christensen

Aldrig skal jeg it eller elektronik fra Aldi og aldrig skal have jeg flere Medion ting.

Jeg kender 5 for uden mig selv, plus medion udstyr for den klub jeg er medlem, alle 7 maskiner har haft problemmer.

Og det var en kamp at få ALDI til at tage sin ansvar for at få reparere og en kamp af få reparations firmaet til rent faktisk at reparer.

Efter mere end ½ år med kamp fik jeg en ombytning med en helt anden model, men som virker ok.

Men alene kampen og aldi mangle ansvar pådragelse gør jeg aldrig vil købe noget der igen.

 • 0
 • 0
#15 Deleted User

Reklamationer går jo direkte tilbage til Medion I Tyskland, de retter de fejl der evt.måtte være, endda mere end de behøves. Aldi e rjo koblet af I reklamationsforløbet og den videre 3 års gratis support og garanti periode. Hvilke fejl var der specifikt tale om, de må du kunne verificere. Min erfaring at der er dynger af fejl 40 hos mange PC brugere.

 • 0
 • 1
#17 Palle Due Larsen

Jeg synes ikke I er helt fair over for prisen. Hvis jeg laver en søgning på pricerunner på 10" skærm, 32 GB og Wifi og 3G, så dukker der ikke nogen op til under 3000 kr. Så det er tilsyneladende Danmarks billigste med de specifikationer.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere