Skal din kollega være årets IT-Talent 2019?

Sidste år vandt Peter Dahl, 3shape, årets it-udviklertalent pris. Det er nu du skal indstille en udvikler, en konsulent eller en projektleder til IT-Talent prisen 2019 Illustration: Büro Jantzen
Version2, Ingeniøren og Jobfinder kårer atter årets dygtigste it-talenter, og du kan være med til at indstille de bedste. Vi søger kandidater til prisen inden for tre kategorier: it-konsulent, it-udvikler og it-projektleder.

Digitalisering, automatisering og big data.

Udviklingen kalder i den grad på medarbejdere, der har indsigt i og forståelse for den nye teknologi. Det er med andre ord en ombejlet medarbejdergruppe, som virksomheder ofte har meget svært ved at rekruttere, og som fortjener særlig opmærksomhed.

I 2017 indstiftede Version2, Ingeniøren og Jobfinder en pris, IT-Talent, der, som navnet antyder, netop har til formål at rette spotlyset mod it-medarbejdere, der udviser et særligt talent, forklarer Dennis Roi Hansen, analysechef i Teknologiens Mediehus.

»Vi uddeler prisen, fordi vi gerne vil hylde nogle af de dygtigste it-medarbejdere. De er vigtige for dansk erhvervsliv og for samfundet, og vi vil gerne inspirere andre til at gå den vej. Vi synes, de fortjener opmærksomhed og anerkendelse,« siger han.

Samtidig med at prognoserne melder om store rekrutteringsproblemer forude, har behovet for dygtige it-folk aldrig været større, påpeger han:

»Tidligere var it en afgrænset funktion på mange arbejdspladser, men digitaliseringsbølgen betyder, at it i dag optræder i næsten alle sammenhænge. Det skaber et enormt behov for dygtige folk med solide it-kompetencer.«

It-folk er ofte en lidt overset, ja, nærmest usynlig medarbejdergruppe, som ikke altid får den anerkendelse, de er berettiget til. Det skal prisen også være med til at lave om på:

»Vi håber, at vores læsere vil være med til at indstille nogen, de kender, som gør en enestående indsats, der kan inspirere andre. Jo flere dygtige folk der bliver indstillet, desto mere pondus har kåringen, og desto mere respekt vil der stå om den,« pointerer Dennis Roi Hansen.

Pris skal skabe respekt om it-faget

Han erkender, at en sådan pris ikke i sig selv ændrer verden, men at de talenter, der bliver nomineret, gør en forskel på deres arbejdsplads og er med til at lave bedre it-løsninger til gavn for virksomheder, borgere og samfund.

»Ser vi på vinderne fra de første to uddelinger af IT-Talent, er der mange levende eksempler på, at de gør en forskel. I den forstand er prisen med til at skabe mere respekt om faget. I mange talentkåringer er det chefer og ledere, der bliver hyldet. Vi vil gerne give menige medarbejdere opmærksomhed og anerkendelse,« siger han.

Se video med vinderen af årets IT-konsulenttalent 2017 herunder. Artiklen fortsættes efter videoen.

IT-talent from Teknologiens Mediehus on Vimeo.

Sidste år vandt it-udvikler Peter Dahl, it-projektleder Mathias Brännström og it-konsulent Rune Ringsholm Bergendorff i de tre kategorier.

Læs om de tre 2018-vindere her:

Årets IT-udviklertalent

Årets IT-projektledertalent

Årets IT-konsulenttalent

Alle kan indstille kandidater til de tre kategorier – blot det sker senest 11. oktober 2019.

IT-Talent 2019-priserne uddeles ved et arrangement torsdag 14. november, og alle vinderne portrætteres i Version2-magasinet IT Talent, der udkommer fredag 15. november 2019.

Læs mere om Årets IT-talent 2019 her

Indstil jeres kandidat her og deltag i konkurrencen om et oplevelsesgavekort på 5.000 kr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere