Skal din kollega være årets IT-Talent 2018?

Illustration: MI Grafik
Version2, Ingeniøren og Jobfinder kårer atter årets dygtigste it-talenter, og du kan være med til at indstille de bedste. Vi søger kandidater til prisen inden for tre kategorier: it-konsulent, it-udvikler og it-projektleder.

I 2025 vil danske virksomheder mangle 10.000 højtuddannede medarbejdere inden for ingeniør-, IT og naturvidenskabsuddannelser. Det viser 2018-prognosen fra Engineer the Future, Danmarks teknologiske Alliance.

Virksomhederne kæmper indædt for at skaffe de it-folk de har brug for, og fra mange sider bliver der gjort en stor indsats for at lokke flere unge til faget.

Sidste år indstiftede Version2, Ingeniøren og Jobfinder en ny pris, IT-Talent, der som navnet antyder netop har til formål at rette spotlyset på it-medarbejdere, der udviser et særligt talent, forklarer Dennis Roi Hansen, analysechef i Mediehuset Ingeniøren.

»Vi uddeler prisen, fordi vi gerne vil hylde nogle af de dygtigste it-medarbejdere. De er vigtige for dansk erhvervsliv og for samfundet, og vi vil gerne inspirere andre til at gå den vej. Vi synes, de fortjener opmærksomhed og anerkendelse,« siger han.

Digitaliseringsbølge øger behovet

Samtidig med at prognoserne melder om store rekrutteringsproblemer forude, har behovet for dygtige it-folk aldrig været større, påpeger han:

»Tidligere var it en afgrænset funktion på mange arbejdspladser, men digitaliseringsbølgen betyder, at it i dag optræder i næsten alle sammenhænge. Det skaber et enormt behov for dygtige folk med solide it-kompetencer.«

It-folk er ofte en lidt overset, ja nærmest usynlig medarbejdergruppe, som ikke altid får den anerkendelse de er berettiget til. Det skal prisen også være med til at lave om på:

»Vi håber, at vores læsere vil være med til at indstille nogen, de kender, som gør en enestående indsats, der kan inspirere andre. Jo flere dygtige folk, der bliver indstillet, jo mere pondus har kåringen, og jo mere respekt vil der stå om den,« pointerer Dennis Roi Hansen.

Pris skaber respekt om faget

Han erkender, at en sådan pris ikke ændrer verden, men at de talenter, der bliver nomineret gør en forskel på deres arbejdsplads, og er med til at lave bedre it-løsninger til gavn for virksomheder, borgere og samfund:

»Prisen er en måde at skabe mere respekt om faget. I mange talentkåringer er det chefer og ledere, der bliver hyldet. Vi vil gerne give menige medarbejdere opmærksomhed og anerkendelse,« siger han.

Sidste års vandt it-konsulent Erik David Johnson, it-udvikler Stefan Jul Gunnersen og it-projektleder Alice Thode Jensen.

Læs om vinderne fra 2017 her.

Alle kan indstille kandidater til de tre kategorier – blot det sker senest 30. september 2018.

IT-Talent 2018-priserne uddeles ved et arrangement torsdag den 6. december 2018, og alle vinderne portrætteres i Version2-magasinet IT Talent, der udkommer fredag den 7. december.

Læs mere om Årets IT-talent 2018 her.

Indstil jeres kandidat her og deltag i konkurrencen om et oplevelsesgavekort på 5.000 kr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere