Skær halvdelen af kursusbudgettet: Bliv it-certificeret i Indien

Få en tur til Indien med i prisen, når næste certificering skal i hus. Indiske kursusudbydere står klar med halv pris af de danske priser - inklusiv rejse, kost og logi.

Skal det næste it-kursus peppes lidt op, kan du foreslå chefen at tage undervisningen i den indiske ferieby Goa. Og chefen har ikke mange grunde til at sige nej, for det kan snildt blive væsentligt billigere at blive undervist 7.000 kilometer væk, omgivet af turister i badetøj, end at vælge en dansk

Et 14-dages kursus med en Microsoft-certificering kan gøres for 17.000 kroner, alt inklusiv, skriver Børsen, der har besøgt en af de indiske kursusudbydere. Det er ifølge direktøren for kursusvirksomheden halv pris i forhold til europæisk niveau - hvor man heller ikke får flyrejse, kost og logi med i prisen.

Afhængigt af årstiden kan man vælge at tage et kursus i solsikre Goa, ved bjergkæden Himalayas køligere klima eller andre behagelige steder i Indien. Det koster dog lidt ekstra.

Undervisningen kan vælges på mange forskellige niveauer, og dermed stort set skræddersys deltagerne, mens underviserne er højt kvalificerede it-eksperter, som der er rigtig mange af i Delhi, lyder reklametrommerne fra kursus-direktøren.

Kurset i Indien er dog ingen badeferie i sig selv, fortæller deltagerne, der knokler med undervisning seks dage om ugen, og bruger fridagen på at læse op på pensum.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Kristian Bjørklund

Kvaliteten af undervisningen derude er særdeles svingende. Man kan være heldig - og man kan være mindre heldig. Hvis man får en god underviser, som rent faktisk har erfaring med emnet, så kan der være gode penge at spare. Men omvendt kan det hele (inkl. kostbar tid) være spildt, hvis man får en knap så god underviser.

De fleste undervisere derude underviser i langt flere områder end de er certificeret til. Det behøver ikke være et problem, men det kan være det.

Jeg har selv - og kender en del som har - været i Indien for både kurser og arbejde; og deler gerne min erfaring.

 • 0
 • 0
#2 Nicolai Klausen

Hvordan er det forskelligt fra Danmark? Er alle danske underviser kloner af hinanden og derfor yder nøjagtig den samme høje kvalitet, eller er også danske underviser forskellige og man derfor ligeledes her både kan være heldig og uheldig?

 • 0
 • 0
#3 Claus Nielsen

@Nicolai Naturligvis er der også svingende kvalitet i danmark, men det er nemmere at blive kompenseret for dårlig undervisning. Nogle kursusudbydere giver ligefrem garanti på deres kurser.

Tilgengæld er udbuddet i udlandet meget større og priserne kan være lavere. Personligt foretrækker jeg Dubai. Der er mindre jetlag og minimal risiko for at pådrage sig en maveinfektion.

 • 0
 • 0
#4 Kristian Bjørklund

@Nicolai Jeg forstår, at du kan tænke sådan - men det kan være ganske forskelligt fra Danmark. Nok også meget mere, end du tror. Kulturen er meget forskellig. Jeg har mødt f.eks. undervisere i Dynamics AX, som absolut intet kendte til programmet og hverken havde læst eller kunne løse opgaverne i undervisningsmaterialet.

Den asiatiske kultur taler imod, at man afslår et tilbud eller svarer nej til et spørgsmål. Derved kan du opnå at få en instruktør, som ikke kender til stoffet, ikke på nogen måde er certificeret og i bedste fald kan læse højt fra en Powerpoint, som en anden MCT har downloadet til ham. Kurset bliver underskrevet af den anden. Det er falskneri i vores øjne, men sådan ser man ikke nødvendigvis på det i Indien.

Det, mener jeg, går ud over hvad du vil opleve i Danmark. Selvfølgelig mener jeg ikke, at danske undervisere er kloner af hinanden. Det skrev jeg vist heller ikke, og det er nok også blot en provokativ overdrivelse fra din side - men der er stadig langt fra den oplagte variation i kompetencer og erfaring blandt underviserne herhjemme - og så den forskel du vil kunne opleve i f.eks. Indien.

Jeg skriver for - ganske gratis - at dele mine erfaringer. Det kan man så tage imod eller lade være :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere