Skæbnen for Microsofts Javascript-motor er fastlagt

2 kommentarer.  Hop til debatten
Skæbnen for Microsofts Javascript-motor er fastlagt
Illustration: g0d4ather, BigStock.
Microsoft vil bruge Googles open source Javascript-motor V8 til den næste Edge-browser. Den er for en stor del udviklet af Google i Danmark.
12. december 2018 kl. 11:50
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I kølvandet på Microsofts beslutning om at basere browseren Edge på Googles Chromium-projekt frem for Microsofts egen EdgeHTML-motor har det været lidt uklart, hvad der skal ske med Javascript-motoren, som Edge bruger i dag, Chakra.

Nu er det slut med usikkerheden. Også her kommer Microsoft til at gå efter Googles alternativ, nemlig V8. I lighed med resten af Chromium er Javascript-motoren V8 baseret på open source-kode. Den er for en stor del udviklet af Google i Danmark.

Microsoft oplyser, at dette gøres for at være kompatibel med resten af Chromium-platformen og for at reducere samarbejdsrisiciene.

Windows 10-apps

Mens EdgeHTML og Chakra vil forsvinde fra Edge, vil begge teknologier fortsat tilbydes af Windows 10 for at drive eksisterende, WebView-baserede Windows 10-apps. Det skriver Edge-projektleder Kyle Alden i et Reddit-indlæg. Han tilføjer, at Microsoft planlægger at tilbyde en ny WebView baseret på Blink og V8, som Windows 10-apps kan tage i brug.

ChakraCore

Selv om Chakra samlet set ikke er open source-kode, så er den mest centrale del, ChakraCore, udgivet med en fri og åben MIT-licens. Dette har bidraget til, at ChakraCore er blevet taget i brug i andre sammenhænge end i Edge og Windows 10 som et alternativ til blandt andet V8.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over Microsoft selv er der flere, som arbejder med at implementere ChakraCore som en Javascript-komponent i databasesystemer. Spørgsmålet, som mange nu ønsker svar på, er, om dette egentlig er en blindgyde. Meget tyder på det.

Ikke førsteprioritet

Ganske vist skriver Microsoft, at selskabet vil fortsætte med at understøtte ChakraCore, hvilket først og fremmest indebærer, at sårbarheder vil blive fjernet inden for et rimeligt tidsrum. Men de lover også, at motoren vil blive forbedret på andre måder, og projektet vil fortsat tage imod offentlige bidrag.

Samtidig lægges der ikke skjul på, at Microsofts nuværende Chakra-team fra nu af primært skal understøtte og bidrage til Chromium og V8. Meget lidt tyder på, at teamet vil få særlig tid til at forbedre ChakraCore, inklusive at implementere nye versioner af ECMAScript, noget som for tiden kommer én gang om året.

Artiklen stammer fra digi.no

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
17. december 2018 kl. 13:13

Vil MS SharePoint så måske virke med MS Edge v2?

1
13. december 2018 kl. 13:34

MICROSOFT CHROME