Skæbnedag for danske Nokia-ansatte: Nu falder dommen

Skal de 1.200 danske Nokia-ansatte fyres, eller fortsætter det danske udviklingscenter som før? I dag er alle ansatte hos Nokia Danmark samlet til stormøde for at få besked om fremtiden.

Spørgsmålet har spøgt siden februar, hvor Nokia-ledelsen annoncerede et nyt og meget omfattende partnerskab med Microsoft. Vil kursskiftet koste jobs blandt de 1.200 ansatte i Nokias danske udviklingscenter i København?

Der skal skæres dybt i antallet af ansatte i udviklingsafdelingerne hos Nokia globalt, og derfor er der risiko for, at den danske afdeling, der rummer over tusind udviklere og ingeniører, bliver lukket helt.

I dag er alle de ansatte indkaldt til stormøde i Bella Center, hvor ledelsen vil orientere om fremtiden, så spekulationerne og frygten hos medarbejderne endeligt kan blive afløst af klar besked. Det erfarer Version2 fra flere Nokia-kilder.

Læs også: Efter Nokias kursskifte: 1.200 danske Nokia-jobs i fare

Truslen om at nedlægge hele centret i Danmark dukkede op, da Nokia i februar annoncerede et omfattende samarbejde med Microsoft, så Nokias eget styresystem Symbian fremover skulle erstattes af Windows Phone 7.

Samtidigt skal der barberes kraftigt i firmaets enorme udviklingsbudget på over 21 milliarder kroner om året, for at ruste Nokia til konkurrencen mod konkurrenter som HTC og Apple, der stormer frem med langt lavere omkostninger til udvikling.

»Nerverne sidder uden på tøjet. Halvdelen kigger efter et nyt job,« lød meldingen fra en Nokia-ansat, da nyheden om Microsoft-partnerskabet ramte den danske afdeling i Sydhavn.

Sammenlignet med andre af Nokias udviklingscentre, ligger den danske afdeling dog lunt i svinget, fordi man her arbejder mest med hardware-udvikling samt styresystemerne S40 og S60, der bliver brugt i Nokias billige telefoner.

Kilder hos Nokia har tidligere fortalt Version2, hvordan den københavnske afdeling har opbygget et godt ry for at levere varen og tænke et produkt som en helhed, modsat hos den langt større udviklingsafdeling i Finland. Her har størrelsen ført til bureaukrati og langsomme beslutninger, lyder vurderingen.

Læs også: Derfor tabte Nokia kapløbet med iPhone og Android

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere