Skaber af mobil ad-blocker: Min app er FOR effektiv

Illustration:
Ad-block applikationen Peace, som er den mest populære, betalte applikation til iOS, er netop blevet fjernet fra Appstore af sin egen skaber.

Det føles bare ikke godt.

Sådan lyder overskriften i det blogindlæg, hvor udvikleren bag den uhyre populære applikation Peace meddeler, at han agter at tage applikationen af markedet. Da blogindlægget blev skrevet var applikationen på 36 timer blevet den mest købte på Appstore, og det overraskede i den grad Marco Arment, der udover at stå bag Peace, har været medudvikler på Tumblr, og som står bag Instapaper.

»Ad blockers har en negativ følgevirkning. For mens de gavner tusinder af mennesker, så skader de også nogle. Herunder mange, som ikke fortjener det,« skriver Marco Arment på sin blog, og tilføjer, at han ikke glædes over applikationens umiddelbare succes.

Marco Arment forklarer, at Peace havde en alt for kategorisk tilgang til reklamer, idet den blokerede alle typer reklamer. Dermed var det ikke kun de aggressive reklametyper, der blev fjernet, som det oprindelig var tiltænkt.

I stedet gør Marco Arment det usædvanlige at anbefale forbrugerne at droppe hans applikation til fordel for nogle af de konkurrerende produkter, der tilbyder forbrugeren at nuancere hvilke typer reklamer, der blokeres.

De forbrugere, der allerede har hentet applikation kan fortsat bruge den, men der vil ikke komme opdateringer til den. Det anslås, at salget af applikationen, der kostede 3 dollar per download har indbragt omkring 800.000 kroner. Penge, som Marco Arment er villig til at betale tilbage.

»Til alle jer, der vil have jeres penge tilbage, følg dette link,« skriver Marco Arment på bloggen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert G. Larsen

Nå. Jeg vil gerne have den har en "alt for kategorisk tilgang", og ikke kun blokerer "aggressive" reklamer. Men der er vel nogen andre der gider bruge 36 timer og tjene 800.000 kr, når han ikke vil.....

Der ud over har jeg oplevet safari har vist hvide skærme, reloadet sider en del gange mm., siden jeg installerede peace og crystal. Andre med de udfordringer??

  • 0
  • 0
#5 Kenneth Schack Banner

Godt browseren dolphin som er gratis har en indbygget adblocker funktion :)

Jeg kan godt se nogen mister deres indtægt, men de kan jo bare efterspørge donationer.. reklamer belaster os der besøger siderne. Der er risici for virus i reklamer og øger strømforbruget på ens smartphone/tablet/pc mm.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere