Sjællandsk it-storspiller fødes: Tre kommuner går sammen om it-drift - flere på vej

Ballerup, Egedal og Furesø kommuner vil gå sammen om drift og support af it-systemerne, og flere kommuner vil gerne være med.

De tre nordsjællandske kommuner Ballerup, Egedal og Furesø vil gå sammen om drift og support af it-systemerne for at opnå stordriftsfordele.

»Vi har fået et konsulentfirma til at stille de tre kommuner op parallelt, og vi mener, at der er nogle stordriftsfordele. Der vil være en startinvestering i for eksempel at opgradere netværket, men der er en fornuftig business case,« siger direktør for by og kultur, Niels Thygesen, fra Furesø Kommune til Version2.

De tre kommuner forventer, at startinvesteringen vil kunne tjenes hjem efter et par år.

Læs også: Høje Taastrup dropper ekstern it-support: Vi kan selv gøre det billigere

Den typiske model for kommunerne er i dag enten selv at stå for drift og support eller outsource den helt eller delvist til en ekstern leverandør.

De tre nabokommuner kan imidlertid få selskab af flere af naboerne, da foreløbig én anden kommune også er interesseret i modellen. Det har de tre kommuner givet mulighed for, hvis kommunen viser sig at kompatibel, når den sammenlignes med de tre ud fra den samme metode fra konsulentfirmaet.

It-samarbejdet er foreløbig nået til, at der er truffet en principbeslutning, som omkring sommeren ventes at blive endeligt godkendt, hvorefter kommunerne skal etablere et fælles selskab, som skal stå for driften, som kan gå i luften den 1. januar 2014.

»Vi skal beslutte, hvordan det skal drives, og hvordan omkostningerne skal deles. Selvfølgelig afgiver vi noget indflydelse, men vi bevarer de samme systemer som i dag. På længere sigt vil vi nok gå mod at få de samme systemer,« siger Niels Thygesen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Schou

Tidligere var Ballerup, Egedal og Furesø fælles om KMD, hvor de sammen med en masse andre kommuner bestemte over KMD. Så solgte de KMD. Og nu opretter de så KMD2 fordi KMD blev for dyre, eller hvad?

  • 6
  • 1
#3 Tore Green

Salget af KMD var en konsekvens af at KMD laver meget andet end at levere til komunerne - og at eje sådan et selskab er ikke en kommunal opgave. Fra http://www.computerworld.dk/art/55118/claus-hjort-skal-kigge-paa-kmd-sal... : "Juni 2006 En ny lov forbyder kommunalt ejede selskaber at få mere end 25 procent af deres omsætning fra det private marked. Det tvinger KL til med tiden at sælge KMD, men selskabet har en dispensation fra loven, der gælder til 2012."

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere