Sjællandsk forsyning hacket og afkrævet løsesum

Illustration: Bigstock
Kalundborg Forsyning ramt af ransomwareangreb.

Et hacker-angreb ramte natten til fredag Kalundborg Forsyning. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Angrebet blev udført med henblik på at få en løsesum for at gøre data tilgængelige igen.

Hvor stor en løsesum der kræves, og hvordan virus er kommet ind i systemet, kan Kalundborg Forsyning på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om.

Konsekvenserne af det såkaldte ransomwareangreb var, at forsyningen fik låst adgangen til deres data. Men forsyningen gik straks i gang med at beskytte den digitale adgang til anlæggene, og opfordrer nu kunderne til at være ekstra påpasselige fremover.

Både politi og Center for Cybersikkerhed samarbejder med Kalundborg Forsyning om den korrekte håndtering af hændelsen.

Læs også her, hvordan et nyt samarbejde skal forebygge hacking af vandværker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Bo S. Mortensen

Underlig formulering i artiklen, og måske er CIO'en fejlciteret (?)

Forsyningens budskab er måske at data kan være stjålet (ikke kun krypteret), og at kunderne derfor skal være mere påpasselige fremover ift. phishing o.lign, hvis kundedatabasen i klartekst, er kommet forbryderne i hænde.

  • 9
  • 0
#4 Michael Cederberg

Underlig formulering i artiklen, og måske er CIO'en fejlciteret (?)

Næh ... det kommer direkte fra Kalundborg Forsynings hjemmeside. Nok mere et tegn på at virksomheden ikke er specielt professionel på dette område.

Og det bør ikke undre nogen. Kalundborg Forsyning har ca. 80 medarbejdere og har ansvar for drikkevand, overfladevand, spildevand, rensningsanlæg, varme, m.m. At forestille sig at de har råd til en IT afdeling med kompetente folk der kan vurdere IT sikkerhed, lave strategisk kommunikation og alle de andre ting man ville forvente af en større virksomhed er utopi.

Så efter vi er færdige med at grine over deres latterlige pressemeddelelse, så er det tid til at tænke over hvordan små virksomheder (og store) kan sikre at deres IT systemer, at de opdager anormalitet samme sted og alle de andre ting. Vel og mærke uden at det bliver urimeligt dyrt.

For der er naturligvis stor værdi i at vi har fået IT ind mange steder til overvågning, regulering, data indsamling, selfservice og mange andre steder. Lige nu er vi bare i den situation at vi har skabt en kolos på lerfødder. Det udnytter hackere nu af rent pekuniære grunde. I en krigs- eller krisesituation må man forvente at fjenden vil være endnu mere aggressiv blot for at ødelægge ...

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere