Sitecore frygter ikke dansk open source-trussel

Det danske CMS Sitecore skal passe på, at den gratis konkurrent Umbraco ikke snupper alle kunderne, lød det fra en CMS-ekspert. Men Sitecore føler sig ikke presset og er nu verdens førende CMS, siger firmaet.

Her går det strygende. Sådan lyder det overordnede budskab fra det danske .Net-baserede CMS Sitecore, der afviser at open source-alternativet Umbraco fra Nyborg er blevet en alvorlig trussel.

Det mener CMS-rådgiveren Janus Boye ellers, for hans oplevelse er, at flere og flere kunder i Danmark og udlandet nu ser Umbraco som ligeså godt til deres formål som Sitecore.

Der er dog også en række grunde til, at Sitecore kan beholde sin position på CMS-markedet, mener Janus Boye, blandt andet at prisen for licensen - hvor Umbraco som open source er svær at konkurrere mod - ikke er afgørende i det store billede.

Og den betragtning hæfter direktør for Sitecore, Michael Seifert sig ved.

»Han har et afbalanceret syn, synes jeg, og han nævner rigtig mange gode grunde til, at begge systemer har deres berettigelse,« siger han.

Men at Sitecore er begyndt at tabe kunder til Umbraco genkender han ikke.

»Jeg synes ikke, at konkurrencesituationen har ændret sig. Men jeg kan da godt forstå, at Umbraco appellerer til de samme kunder, for det er jo en form for mini-kopi af Sitecore. Og så er det jo dejligt at se, at andre synes, vores teknologi og metodik er gode,« siger Michael Seifert.

Sitecore er i fuld gang med at ekspandere, og kigger man på tallene i det seneste regnskab, blev det til et overskud på 25 millioner kroner ud af en omsætning på 79 millioner alene i den danske del. Det bliver endnu bedre i år, lover direktøren og forventer at nå knap 200 millioner kroner i omsætning på verdensplan.

»Det går rigtig godt, og så er det svært at føle sig presset, når vi har succes. Målt på salg af licenser er vi verdens førende CMS,« siger han.

Nordamerika, Nordeuropa og Australien er nu alle gode markeder for firmaet, og næste mål bliver Japan. Men ekspansionen i udlandet fik Sitecore-partneren Kraftvaerk til at efterlyse mere fokus på Danmark og kerneteknologien.

Den kritik forstår Sitecore-direktøren dog ikke.

»Vi har flere folk ansat i Danmark end nogensinde før, og vi har flere folk til udvikling end nogensinde før. Vores internationalisering forstyrrer ikke resten af forretningen,« siger Michael Seifert, der nu har 180 medarbejdere, hvoraf de 30 arbejder i Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ulrik Moe

»Det går rigtig godt, og så er det svært at føle sig presset, når vi har succes. Målt på salg af licenser er vi verdens førende CMS,« siger han.

Det samme har Typo3 sagt de sidste mange år, men det er mere eller mindre et faktum at drupal og Joomla har flere downloads end Sitecore, Umbraco og Typo3 har solgt af licenser (tilsammen).

  • 0
  • 0
Jesper Poulsen

»Det går rigtig godt, og så er det svært at føle sig presset, når vi har succes. Målt på salg af licenser er vi verdens førende CMS,« siger han.

Man sælger ikke licenser til Open Source Software. Så hvis man bare forholder til at man sælger mange licenser, så ender man med at blive rendt over ende.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere