Sirius IT oplever større trængsel om offentlige kontrakter

Sirius IT oplever større trængsel om offentlige kontrakter
Illustration: Folketinget.
Fordi de private virksomheder har været mere tilbageholdende med at sætte store it-projekter i søen, så er der blevet flere om buddet til de offentlige projekter. Nye ordrer tyder dog på, at markedet er ved at tø op.
20. august 2009 kl. 08:39
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den globale økonomiske situation har fået virksomheder i den private sektor til at holde igen med at sætte nye store it-projekter i søen. Det har den danske del af det nordiske it-konsulenthus Sirius IT indirekte kunnet mærke.

Sirius IT har primært kunder inden for pensionsektoren og den offentlige sektor som kunder. It-projekterne inden for de to markeder er ganske vist mindre afhængige af konjukturerne, men til gengæld har der på det seneste været flere om buddet.

»Når der ikke er så meget at lave i det private, så er der flere, som flokkes om de offentlige udbud. Så vi har set mere konkurrence,« siger landechef Michael Houghton-Larsen fra Sirius IT.

Sirius IT leverer specialtilpassede løsninger til 'application lifecycle management' og 'information lifecycle management', ILM. ILM er produkter, som blandt andet hjælper med at sikre, at data bliver opbevaret og håndteret korrekt og samtidig er tilgængeligt for de applikationer, hvor de skal bruges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Application lifecycle management er værktøjer, som hjælper med at holde styr på en specialudviklet applikation fra dens fødsel som forundersøgelse til implementering og løbende vedligeholdelse.

Selvom Sirius IT har kunnet mærke, at store projekter er blevet udskudt i den private sektor, så er de to områder, som selskabet har specialiseret sig i, nogle, hvor visse brancher har et behov, som gør det umuligt at forskubbe projekterne i længere tid.

»Det tør noget op nu. Vi har fået tre nye store ordrer op til sommeren, så vi har rimelig travlt,« siger Michael Houghton-Larsen.

Sirius IT udvikler projekter på både Microsoft .Net og Java og open source. Hidtil har .Net-delen været størst, men på det seneste har selskabet fået flere sager med Java og open source. Ifølge Michael Houghton-Larsen er det dog formentligt mere et tilfælde end en tendens.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet har omkring 160 medarbejdere i Danmark.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.