Singapore vil teste obligatorisk corona-tracking som adgangskrav til events

Illustration: ra2studio/Bigstock
Singapore har lanceret en fysisk enhed til smitteopsporing som supplement til appen. samtidig er der blevet annonceret en forsøgsordning, hvor tracking-løsningerne bliver obligatoriske for at deltage i udvalgte events.

Singapore vil starte en forsøgsordning, hvor smitteopsporings-enheder skal fungere som obligatorisk adgangskrav til nogle arrangementer og events.

Det skriver The Register.

Singapore var blandt de første til at lancere en smartphone-app til smitteopsporing, og i denne uge har borgere også fået mulighed for at få en gratis »dumb device«, der kan bruges til opsporing som alternativ til smartphonen. Både appen og den supplerende enhed har fået navnet TraceTogether

Med de to TraceTogether-løsninger på banen vil det være muligt for alle borgere i Singapore at have en smitteopsporings-enhed - uanset om man ejer en smartphone eller ej.

I forbindelse med lanceringen af den nye enhed har Singapore også annonceret en forsøgsordning, hvor det kun er borgere med de såkaldte TraceTogether-produkter, som kan få adgang til events eller arrangementer, hvor der kan være risiko for smitte.

Singapore har ambitioner om snart at tillade forsamlinger på op til 250 mennesker i spillesteder, teatre eller konferencecentre. Ifølge Vivian Balakrishnan, der udenrigsminister og ansvarlig for området med de teknologiske Covid-løsninger, skal TraceTogether-løsningerne efter planen være med til at gøre det muligt.

»Dette gør det muligt for os at åbne op sikkert i de kommende uger og måneder.«

»Jeg er begejstret for, at TraceTogheter er blevet hentet 2,4 millioner gange frem til i dag. Jeg opfordrer alle til at blive beskyttet af TraceTogether-løsningerne - enten via appen eller gennem den nye fysiske enhed,« siger han i en video på Facebook.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Christian Nobel

Det var vel bare et spørgsmål om tid. F'et i NemID og Smittestop står for "frivilligt".

Ja vi lever i en mærkelig verden hvor "frivilligt samtykke" og den slags ting har to vidt forskellige betydninger, alt om vi taler om hvad private må, og hvad BB+BM systemet må.

Men betyder det så også at den unge som kunne på at være så formastelig at have lyst til at skille sig ud fra mængden og have en Nokia 2720 Flip, i stedet for en af de sædvanlige androgyne ajPhonies, dermed bliver forment adgang til visse etablissementer?

  • 1
  • 1
#4 Kenneth Raarup Dornhoff

Men betyder det så også at den unge som kunne på at være så formastelig at have lyst til at skille sig ud fra mængden og have en Nokia 2720 Flip, i stedet for en af de sædvanlige androgyne ajPhonies, dermed bliver forment adgang til visse etablissementer?

Eller blot undlader at medbringe sin mobiltelefon? Mao. så er det pludselig blevet et krav, at man har en (nyere) smartphone på sig for at kunne komme på beværtning i det nordjyske? ;-)

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere