Singapore vil have alle borgere til at gå med smittesporings-enheder

8. juni 2020 kl. 13:311
Singapore vil have alle borgere til at gå med smittesporings-enheder
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Singapore var tidligt ude med en smartphone-app til smittesporing. Resultaterne har dog ladet vente på sig, og derfor lægger myndighederne nu op til at distribuere en bærbar sporingsenhed til alle borgere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Myndighederne i Singapore planlægger at give alle statens 5,7 millioner indbyggere en bærbar sporings-enhed, der kan give borgere besked, hvis de har været i tæt kontakt med en registreret covid-19-smittet.

Det skriver Reuters.

Singapore var blandt de første til at lancere en smartphone-app til smittesporing, men resultaterne har langt fra været prangende. Helt konkret har det været svært at få tilstrækkeligt mange borgere til at downloade appen.

Den erklærede målsætning er, at 75 procent af borgerne skal bruge den, men halvanden måned efter lanceringen havde kun omkring hver fjerde borger downloadet den.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Singapore vil snart lancere den nye 'wearable', der ifølge udenrigsminister Vivian Balakrishnan kan »distribueres til alle i Singapore«.

Ifølge Reuters er det uklart, om man i Singapore vil gøre de nye smittesporings-enheder obligatoriske.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. juni 2020 kl. 12:16

--- og hvis man ikke har den på sig når man skal ind i offentlig transport eller butikker har man frivilligt afskåret sig for at komme ind.

Naturligvis blot en strøtanke fra en sur gammel mand på en sur dag, hvor man læser om ønsket om ansigtsgenkendelse et ved at være stort .

Og hvor man ser at man ser at deltagelse i et offentlig frilufts motionsarrangement kræver tilmelding sig på hjemmesiden (helt ok),men man skal give samtykke til at disse oplysninger bliver gemt i 6 måneder, selv om arrangementet er om et par dage. Troede formålet kun var at styre antallet af deltagere (corona-kortet) og data derfor kun nødvendige til arrangementet er afviklet.