Singapore vil have alle borgere til at gå med smittesporings-enheder

Illustration: Lasse Gorm Jensen
Singapore var tidligt ude med en smartphone-app til smittesporing. Resultaterne har dog ladet vente på sig, og derfor lægger myndighederne nu op til at distribuere en bærbar sporingsenhed til alle borgere.

Myndighederne i Singapore planlægger at give alle statens 5,7 millioner indbyggere en bærbar sporings-enhed, der kan give borgere besked, hvis de har været i tæt kontakt med en registreret covid-19-smittet.

Det skriver Reuters.

Singapore var blandt de første til at lancere en smartphone-app til smittesporing, men resultaterne har langt fra været prangende. Helt konkret har det været svært at få tilstrækkeligt mange borgere til at downloade appen.

Læs også: Singapore advarer mod overdreven tiltro til corona-apps

Den erklærede målsætning er, at 75 procent af borgerne skal bruge den, men halvanden måned efter lanceringen havde kun omkring hver fjerde borger downloadet den.

Singapore vil snart lancere den nye 'wearable', der ifølge udenrigsminister Vivian Balakrishnan kan »distribueres til alle i Singapore«.

Ifølge Reuters er det uklart, om man i Singapore vil gøre de nye smittesporings-enheder obligatoriske.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jørgen L. Sørensen

--- og hvis man ikke har den på sig når man skal ind i offentlig transport eller butikker har man frivilligt afskåret sig for at komme ind.

Naturligvis blot en strøtanke fra en sur gammel mand på en sur dag, hvor man læser om ønsket om ansigtsgenkendelse et ved at være stort .

Og hvor man ser at man ser at deltagelse i et offentlig frilufts motionsarrangement kræver tilmelding sig på hjemmesiden (helt ok),men man skal give samtykke til at disse oplysninger bliver gemt i 6 måneder, selv om arrangementet er om et par dage. Troede formålet kun var at styre antallet af deltagere (corona-kortet) og data derfor kun nødvendige til arrangementet er afviklet.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere