Singapore lader politiet få adgang til data fra corona-app

Illustration: Daria Nipot / Bigstock Photo
Myndighederne i Singapore har oplyst, at politiet har mulighed for at hente data ud fra landets corona-app. Det sker på trods af tidligere løfter om, at dette ikke ville ske.

I Singapore er det blevet annonceret, at politiet vil få mulighed for at bruge data fra landets smitteopsporings-app til at efterforske kriminalitet.

Det skriver The Guardian og BBC.

Singapore benytter sig af smitteopsporingsløsningen TraceTogether, som er udrullet både i form af en app til smartphones og en fysisk sporingsenhed.

Enhederne er blevet obligatoriske at bruge, når man eksempelvis går en tur i landets storcentre, og næsten 80 procent af den samlede befolkning på 5,7 millioner mennesker benytter løsningen, hvilket er en af de højeste anvendelsesprocenter i verden.

Singapores myndigheder har tidligere meddelt, at »data kun vil blive brugt til Covid-19 kontaktopsporing«.

Men mandag fortalte indenrigsminister Desmond Tan, at data alligevel kan bruges til formål såsom efterforskning af kriminalitet.

Ifølge BBC blev privatlvserklæringen på TraceTogether-løsningen efterfølgende opdataret, så det fremgår, at »straffeprocedureloven gælder for alle data under Singapores jurisdiktion«.

»Vi vil også være gennemsigtige overfor dig. TraceTogether data kan blive brugt under omstændigheder, hvor borgernes sikkerhed er blevet berørt eller har været det,« lyder det i erklæringen.

Tirsdag meddelte Singapores udenrigsminister Vivian Balakrishan, at han var orienteret om et enkelt tilfælde, hvor data fra TraceTogether-løsningen var blevet brugt af politiet i forbindelse en efterforskning af et mord.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Michael HD

Double moral er double så godt, men razzia er bedst.

Man skal virkelig noget naive for at tro på politikeres notorisk løgne og det gælder også i Danmark med lovgivning der pt er til høring om at lade politiet gå uden om den dømmende magt .

Der er ikke så langt til at det også vil ske i Danmark

https://www.version2.dk/artikel/nyt-lovforslag-it-kriminalitet-politiet-...

  • 9
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere