Singapores digitaliseringschef Jason Bay advarer om at have for meget tiltro til effekten af smitte-apps i forbindelse med Covid-19. Det skriver Cnet.
Singapore lancerede sin egen kontaktsporings-app i marts.
I de uger, der er gået siden Singapore frigav sin app til smittesporing, har regeringen set teknologiens mangler.
På trods af en offentlig kampagne, der skulle få borgere til at downloade appen, er det kun ca. en ud af seks personer i Singapore, der faktisk har gjort det, sagde Singapores nationale udviklingsminister Lawrence Wong den 1. april.
Digitaliseringschef Jason Bay bemærker også adskillige problemer med en overdreven tillid til sporing af mobilkontakt og påpegede, at apps ikke ville have opdaget sager, hvor coronavirus spredte sig.
»Hvis du spørger mig, om noget Bluetooth-sporingssystem, der er installeret eller er under udvikling, overalt i verden, er klar til at erstatte manuel kontaktsporing, vil jeg sige uden undtagelse, at svaret er nej.«
Han bemærker, at kunstig intelligens i sundhedsvæsenet ikke kan opfange de nuancer, et menneske kan. Sporings-apps tager ikke faktorer ud over nærhed med i betragtning, såsom omgivelser, som en sundhedsfaglig ville gøre.
For eksempel kan en smitte-app reagere på nærhed til en person, der står bag et vindue.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.