Singapore advarer mod overdreven tiltro til corona-apps

23. april 2020 kl. 09:473
Singapore advarer mod overdreven tiltro til corona-apps
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Apps er for upræcise, og borgere downloader dem ikke.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Singapores digitaliseringschef Jason Bay advarer om at have for meget tiltro til effekten af smitte-apps i forbindelse med Covid-19. Det skriver Cnet.

Singapore lancerede sin egen kontaktsporings-app i marts.

I de uger, der er gået siden Singapore frigav sin app til smittesporing, har regeringen set teknologiens mangler.

På trods af en offentlig kampagne, der skulle få borgere til at downloade appen, er det kun ca. en ud af seks personer i Singapore, der faktisk har gjort det, sagde Singapores nationale udviklingsminister Lawrence Wong den 1. april.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Digitaliseringschef Jason Bay bemærker også adskillige problemer med en overdreven tillid til sporing af mobilkontakt og påpegede, at apps ikke ville have opdaget sager, hvor coronavirus spredte sig.

»Hvis du spørger mig, om noget Bluetooth-sporingssystem, der er installeret eller er under udvikling, overalt i verden, er klar til at erstatte manuel kontaktsporing, vil jeg sige uden undtagelse, at svaret er nej.«

Han bemærker, at kunstig intelligens i sundhedsvæsenet ikke kan opfange de nuancer, et menneske kan. Sporings-apps tager ikke faktorer ud over nærhed med i betragtning, såsom omgivelser, som en sundhedsfaglig ville gøre.

For eksempel kan en smitte-app reagere på nærhed til en person, der står bag et vindue.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
24. april 2020 kl. 18:07

"Jeg vil gerne skynde mig at indskyde, at ALT overdreven tiltro til noget som helst kan have konsekvenser og dermed også fare til følge. Artiklen er desværre ikke særlig interessant." Nå, ja. Men med de meldinger, vi har set om den lokale udgave af smitteapp'en, så er det en simpel konstatering at der findes overdreven tiltro. Så er det vel meget relevant at bringe denne opfordring til lidt realisme.

2
23. april 2020 kl. 19:51

Hov hov, her kan der da vist høstes et par billige points!

Jeg vil gerne skynde mig at indskyde, at ALT overdreven tiltro til noget som helst kan have konsekvenser og dermed også fare til følge. Artiklen er desværre ikke særlig interessant.

1
23. april 2020 kl. 15:30

Det er da noget vrøv.. Javist, man kan se om folk er smittede, men hvad med synshæmmede borgere? De kan ikke bare se, for dem er en den suveræn fordel at de med en app kan få overblik i området de bor i...

At kun 1/6 af Singabpores befolkning har hentet appen kan skyldes folk ikke har en smartphone, folk har en gammel smartphone hvor appen måske ikke virker eller at folk ikke tager det alvorligt.. Har de gjort brug af tv, radio, internet og især sociale medier i denne periode, til at opfordre befolkningen til det?