Singapore advarer mod overdreven tiltro til corona-apps

Illustration: Lasse Gorm Jensen
Apps er for upræcise, og borgere downloader dem ikke.

Singapores digitaliseringschef Jason Bay advarer om at have for meget tiltro til effekten af smitte-apps i forbindelse med Covid-19. Det skriver Cnet.

Singapore lancerede sin egen kontaktsporings-app i marts.

I de uger, der er gået siden Singapore frigav sin app til smittesporing, har regeringen set teknologiens mangler.

På trods af en offentlig kampagne, der skulle få borgere til at downloade appen, er det kun ca. en ud af seks personer i Singapore, der faktisk har gjort det, sagde Singapores nationale udviklingsminister Lawrence Wong den 1. april.

Digitaliseringschef Jason Bay bemærker også adskillige problemer med en overdreven tillid til sporing af mobilkontakt og påpegede, at apps ikke ville have opdaget sager, hvor coronavirus spredte sig.

»Hvis du spørger mig, om noget Bluetooth-sporingssystem, der er installeret eller er under udvikling, overalt i verden, er klar til at erstatte manuel kontaktsporing, vil jeg sige uden undtagelse, at svaret er nej.«

Læs også: DTU-professor advarer: Lad være at forvente for meget af corona-apps

Han bemærker, at kunstig intelligens i sundhedsvæsenet ikke kan opfange de nuancer, et menneske kan. Sporings-apps tager ikke faktorer ud over nærhed med i betragtning, såsom omgivelser, som en sundhedsfaglig ville gøre.

For eksempel kan en smitte-app reagere på nærhed til en person, der står bag et vindue.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

Det er da noget vrøv.. Javist, man kan se om folk er smittede, men hvad med synshæmmede borgere? De kan ikke bare se, for dem er en den suveræn fordel at de med en app kan få overblik i området de bor i...

At kun 1/6 af Singabpores befolkning har hentet appen kan skyldes folk ikke har en smartphone, folk har en gammel smartphone hvor appen måske ikke virker eller at folk ikke tager det alvorligt.. Har de gjort brug af tv, radio, internet og især sociale medier i denne periode, til at opfordre befolkningen til det?

  • 0
  • 4
#3 Gert Madsen

"Jeg vil gerne skynde mig at indskyde, at ALT overdreven tiltro til noget som helst kan have konsekvenser og dermed også fare til følge. Artiklen er desværre ikke særlig interessant." Nå, ja. Men med de meldinger, vi har set om den lokale udgave af smitteapp'en, så er det en simpel konstatering at der findes overdreven tiltro. Så er det vel meget relevant at bringe denne opfordring til lidt realisme.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere