Simpel og succesfuld MobilePay-app udkommer nu på norsk

Danske Banks succesfulde mobilbetalingsapp kan nu også fås og benyttes i Norge. De eksisterende applikationer i Norge sænker nu priserne for at hamle op med den nye konkurrent.

Danske Bank er for alvor i gang med at eksportere den applikation, der startede mobilbetalingssystemet i Danmark. Applikationen blev i går, den 21. august, lanceret på norsk og tvang dermed den eksisterende mobilbetalingstjeneste Vipps til at gøre alle overførsler under 5.000 norske kroner gratis.

Førhen kostede hver enkelt overførsel ved Vipps en norsk krone, og alle beløb over 2.000 kroner havde yderligere et gebyr på 1 pct.

For en uge siden havde MobilePay 2.450.000 brugere alene i Danmark, og der foretages dagligt 240.000 overførsler til en samlet værdi af 57 millioner kroner i gennemsnit.

3 trin og en overførsel

»Som forbrugere er vi ekstremt dovne og vil have det så nemt og enkelt som muligt,« siger usabilityekspert Thore Fogh Johansen, it-konsulenthuset Business Development, der ikke undrer sig over, at MobilePay blev en kæmpe succes i Danmark.

»De har ramt fuldstændig spot on, hvad angår et behov med en så simpel løsning, at man næsten ikke kan snakke om brugervenlighed. Alle kan bruge det,« siger Thore Fogh Johansen.

Der er noget om snakken. Har man først registreret og verificeret sit betalingskort, kan man gennemføre en betaling af betragtelige eller ubetydelige størrelser i tre trin og det efter en simpel indlogning med en 4 cifre lang pinkode.

»Swipp forsøgte at gøre MobilePay kunsten efter, men registreringen er for besværlig, og MobilePay var firstmovers«, siger Thore Fogh Johansen.

Norge er det tredje land ud over Danmark og Finland, som Danske Bank åbner op for betalinger i.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

"der laves dagligt 240.000 overførsler til en samlet værdi af 57 millioner i gennemsnit"

Afhængig af hvordan den tolkes, svarer det til 4.993.200.000.000.000 kr om året. Hatten af for det :)

  • 1
  • 1
#5 Mikkel Nimand

Når de har en kritisk masse, som gør det svært at "ikke at have mobilepay" ligesom det er svært "ikke at have en bank konto", så sætter de så gebyr på eller hvad ?

Det har de egentlig aldrig lagt skjul på. Se evt dette gamle So Ein Ding afsnit hvor de ser nærmere på Mobile Pay https://www.youtube.com/watch?v=MtibB1crvsg

Hop eventuelt til 18:32 hvor vice-direktør er overraskende ærlig og forretningsmodellen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere