Silverlight 2.0 - nu også med tegnefilm

Den kommende udgave af Microsofts klient-teknologi Silverlight kan byde på animationer og ny grafik-motor.

Microsoft vil løfte sløret for den kommende udgave af fimaets Rich Client-teknologi Silverlight på konferencen Mix08, som afholdes i Las Vegas til marts. Det skriver SDTimes.

Hvor den første version af Silverlight byggede på XML-sproget XAML, kan den nye udgave også bruges til animationer og indeholder en ny grafik-motor, som bruger samme model som .Net-præsentationsteknologien WPF (Windows Presentation Foundation.) Det betyder, at udvikleren kan benytte kontroller, data-binding og layout-managere.

Silverlight 2.0 indeholder en delmængde af .Net-miljøet Common Language Runtime, som går under navnet CoreCLR. Silverlight-programmerne kan hente data fra flere domæner, og udvikleren kan benytte netværksprotokoller som REST, RSS, og SOAP, og i tilgift udføre netværksprogrammering på laveste niveau ved hjælp af sockets.

Integration
Det er ikke nødvendigt at have .Net-kørselsmiljøet installeret for at afvikle Silverlight-programmer.

Klassebibliotekerne i Silverlight 2.0 understøtter collections, parametriserede typer, lagring på lokale diske, i/o, programmering med tråde og XML-funktioner. Der er også biblioteker til integration med Javascript og HTML, samt data-teknologierne LINQ og LINQ-to-XML

Beta 1 forventes af fylde omkring 4,3 megabyte, skriver Scott Guthrie, som er udviklingschef hos Microsoft, på sin blog.

Det forventes, at Silverlight 2.0 vil understøtte flere dynamiske sprog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere