Fire briter anholdt i stor Silk Road-aktion

I England er fire mistænkte blevet anholdt i kølvandet på lukningen af skyggemarkedspladsen Silk Road. Flere anholdelser er på vej.

De britiske myndigheder har anholdt fire personer, som mistænkes for at have været såkaldte 'signifikante brugere' af online-markedspladsen for illegale varer Silk Road. Der er tale om en mand i 50‘erne og tre mænd i 20‘erne. Anholdelserne skal være sket få timer efter lukningen af Silk Road. Det skriver The Register.

Bag anholdelserne står et nyoprettet britisk politiagentur kaldet National Crime Agency, NCA, der har fundet frem til de mistænkte i samarbejde med de amerikanske myndigheder.

Direktøren for NCA, Keith Bristow, har i følge The Register udtalt, at de kriminelle ikke skal vide sig sikre, selv om de bevæger sig rundt på det såkaldte mørke internet eller Dark Web.

»Det er umuligt for kriminelle helt at slette deres digitale fodspor. Uanset hvor teknologikyndige gerningsmændene er, vil de altid lave fejltagelser, som vil føre myndighederne tættere på dem,« udtaler han.

Keith Bristow fortæller desuden, at de såkaldte anonyme hjørner af internettet er en nøgleprioritet for NCA, og bebuder, at de seneste anholdelser kun er begyndelsen.

Læs også: FBI lukker Silk Road og arresterer manden bag

Anholdelsen kommer i kølvandet på, at Ross Ulbricht, der mistænkes at stå bag Silk Road, for nylig blev anholdt i San Francisco af FBI. I den forbindelse forsøger FBI desuden at beslaglægge 600.000 Bitcoins fra Ulbricht, som han angiveligt har tjent på at drive Silk Road.

Dette har dog endnu ikke været muligt, da FBI ikke har kunnet få fat på Ulbrichts digitale nøgle til hans Bitcoin-pung. Han nægter sig skyldig i anklagerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere