Silkeborg sparer 1 million på papirløst byråd

Byrådet i Silkeborg bliver papirløst. I stedet for stakkevis af sagsbunker skal politikerne fra nytår kun have deres bærbare pc med til møderne.

Printerne på Rådhuset i Silkeborg får fra nytår markant mindre at lave. Fra 1. januar træder Silkeborgs byrådspolitikere nemlig ind i den papirløse verden. Det skriver DR Østjylland.

I stedet for meterhøje stabler af dagsordener, bilag, notater og rapporter, kan medlemmerne af byrådet frem over nøjes med at tage deres bærbare pc under armen.

Systemet er i øjeblikket i testfasen, og det konservative byrådsmedlem Frank Borch-Olsen kalder systemet en stor lettelse.

»I stedet for, at vi sidder og roder rundt med papirerne, så har vi mere direkte adgang til bilagene. Førhen fik jeg tilsendt udvalgspapirer og bilag, og mange gange kunne det komme tilsendt i 1 eller 2 plastikposer, for der er rigtig mange bilag til sagerne,« siger Frank Borch-Olsen til DR Østjylland.

Silkeborg Kommune forventer at spare omkring en million kroner om året ved at overgå til papirløse byrådsmøder.

Bergen Kommune i Vestnorge har også indført papirløse byrådsmøder, og her får man for en investering på 1-2 millioner kroner en årlig besparelse på 415.000 kroner.

Læs også: Tablet-pc'er gør Bergens byråd ægte papirløst

Hvordan de papirløse politikere i Silkeborg Kommune vil agere, hvis kommunens intranet bliver slettet ligesom i 2009, melder historien ikke noget om.

Læs også: Silkeborg: Vi har mistet vores intranet

Læs også: Silkeborg: Sådan slettede vi vores intranet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Nikolai Beier

Handler det om at brugerne har fået et brugbart system til "udgivne" dokumenter? Altså hvor det er let at lægge dokumenter ind i systemet, samt at dokumenter er lette at finde ud fra mødedato og ud fra emner? (et webbaseres standard-CMS?)

Har brugerne mon fundet praktiske metoder til at tage elektroniske notater? Altså noget, der er mere praktisk end at printe et papir ud for at skrive i margen.

  • 0
  • 0
#2 Jan Ditlev Sørensen

Nu har jeg selv boet mange år i Silkeborg, og ganske vist har de nu et papirløst byråd (hovedløst har det altid været), men de kunne spare rigtigt mange penge hvis de begyndt at se på at få tyndet ud i deres tunge administration. En sund kommune søger for at der aldrig er mere end 1/3 af de kommunalt ansatte er administrative og at 2/3 er produktive (de sider altså ikke ved et skrivebord og belæmre borgerne).

Så vlle der også være råd til skoler, ældrepleje og ikke mindst veje!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere