Silk Road-retssager afsluttet med mild dom til administrator

Curtis Green arbejdede på Silk Road-projektet, men blev forrådt af sin medsammensvorne og endte med at vidne mod Silk Road og to korrupte betjente.

Amerikanske Curtis Green har haft et turbulent forhold til den uregulerede markedsportal Silk Road på det dybe net. Han har været medstifter, er forsøgt slået ihjel af sin kriminelle arbejdsgiver, har vidnet mod Silk Road og vidnet mod de betjente, der var efterforskere i sagen mod Silk Road.

Green blev i fredags dømt til 4 års prøveløsladelse ud over den tid, han allerede har siddet i fængsel siden sin anholdelse i 2013. I afgørelsen blev der taget højde for, at han har samarbejdet med myndighederne i efterforskningen og senere vidnet i adskillige relaterede retssager. Det skrive Ars Technia.

Grundlæggeren af Silk Road, Ross Ulbricht, blev for et år siden idømt to livstidsdomme for at være narkobagmand og for at bestille lejemord på 6 forskellige personer, der var tilknyttet projektet.

En amerikansk politiagent udgav sig for at være lejemorder og overbeviste Ulbricht om, at han efterfølgende havde tortureret og dræbt Curtis Green. Ulbricht var overbevist om, at Green havde stjålet Bitcoins fra projektet til en værdi af over 2 mio. kr.

Læs også: Narko-agent får seks år for Bitcoin-fusk i Silk Road-sag

Ved det juridiske efterspil viste det sig, at Green ikke havde stjålet penge fra projektet. I stedet var de mange Bitcoins blevet stjålet af to korrupte narkobetjente under efterforskningen. I december 2015 vidnede Green om, hvordan han oplærte den ene betjent, Shaun Bridges, i at anvende Bitcoins, hvorefter Bridges prøvede at lade bevismaterialet pege i retning af, at Green var tyven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017