Silicon Valley-borgmester ønsker teknologivirksomhederne ud af byen

12. september 2016 kl. 08:562
I Palo Alto, der er hjemby for så store virksomheder som Facebook, Google og Amazon, pønser borgmesteren nu på at indføre en blokade mod virksomhederne, som han mener kvæler byen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Apple i 2007 lancerede iPhonen, var det en banebrydende kickstarter af den smartphonegeneration, der lever i bedste velgående i dag. Men ironisk nok kunne Steve Jobs ikke bruge telefonen i sit eget hus, på trods af at han boede i epicenteret for teknologisk udvikling: Palo Alto, Silicon Valley, Californien.

Det skriver New York Times.

»Han forsøgte at sælge de her telefoner, men han kunne ikke engang bruge en i sin forhave,« siger Brian Reid, der er bosiddende i Palo Alto, tre huse væk fra der, hvor Steve Jobs boede.

Mobilsignalet i Palo Alto var nemlig så svagt, at privatpersoners forbindelse ofte røg. Sådan er det stadig den dag i dag, hvor de store tech-virksomheder sluger al forbindelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har fået Palo Altos borgmester, Patrick Burt, til at opfordre Amazon, Google, Facebook og deslige om at søge væk fra Palo Alto. De er ikke sunde for byens udvikling, mener han.

»De store teknologivirksomheder kvæler byen. Det er ikke sundt,« siger Patrick Burt ifølge New York Times.

Helt konkret ønsker han at gennemtrumfe et regulativ, som skal forhindre virksomheder, hvis eneste formål med at være i Palo Alto er research og udvikling, herunder kodning, i at have sæde i visse dele af byen.

Brian Reid, som bor få huse fra Steve Jobs' tidligere bolig, er selv ansat i softwareindustrien. Han mener, det dårlige mobilsignal skyldes, at der er en ‘utrolig fanatisk frygt for flere telefonmaster’ i Palo Alto.

Artiklen fortsætter efter annoncen

New York Times har interviewet flere beboere i tech-byen over Facebook Live og fortæller selv, hvordan forbindelsen flere gange undervejs blev afbrudt.

En af dem, de talte med, var advokaten Kate Vershov Downing og hendes mand, softwareingeniøren Steve. De er ikke enige i borgmesterens ønske om at komme techvirksomhederne til livs.

»Det er skørt. Det her er Silicon Valley. Vi har udviklet kode her i årtier,« siger Kate Vershov Downing til New York Times.

På trods af deres uenighed har de to besluttet sig for at flytte fra byen. Den er simpelthen for dyr at leve i, på trods af deres ellers velbetalte professioner. Med en gennemsnitspris på omkring 2,5 millioner dollars for et hus er Palo Alto da også et af de dyreste steder at købe bopæl i USA, hvilket er en anden årsag til, at borgmester Patrick Burt ser de store virksomheder som usunde for byen.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. september 2016 kl. 19:57

Softwareingeniøren Steve har skrevet kode i årtier!

1
12. september 2016 kl. 15:31

Palo Alto er blot én by i Silicon Valley, som i øvrigt ikke har fast definerede grænser. Google har hovedsæde i Mountain View, Facebook i Menlo Park og Apple i Cupertino. Amazon ligger i Seattle, mere end 1000 km nordpå.