Sikkerhedsvirksomhed: Google Apps er mere sikkert, end det vi selv kan lave

Det danske sikkerhedsfirma Neupart har valgt Googles Apps fremfor en løsning på egne servere. Virksomheden vurderer, at det ville være for dyrt at opretholde samme sikkerhed, som Google kan præstere.

Google Apps er mere sikkert, end det vi selv kan præstere. Sådan lyder budskabet fra direktøren, Lars Neupart, i sikkerhedsvirksomheden Neupart.

Virksomheden er for ganske nyligt gået over til den cloudbaserede kontorpakke Google Apps, efter selv at have kørt et system i flere år. Men da virksomhedens CRM-system til kundehåndtering skulle udskiftes, rykkede Neupart ud i skyen.

Læs også: Dansk firma droppede Google Apps og skiftede til Office 365: "Pissetræt af Googles arrogance"

Det var blandt andet sikkerheden, der gjorde, at valget faldt på Google Apps. Det kan nemlig ifølge Lars Neupart være svært for små og mellemstore virksomheder at afsætte ressourcer til at opretholde den nødvendige it-sikkerhed. Derfor var det naturligt for den 11 mand store virksomheder at outsource systemet. Samtidig valgte virksomheden at få hjælp fra Google-forhandleren Apps People til at sætte det hele op.

»Vi har jo nogle teknisk begavede mennesker ansat. Så vi kunne godt sikre vores servere selv, det har vi jo gjort indtil maj. Men jeg synes, det er bedre, at de bruger tiden til deres egentlige job, som er at hjælpe kunderne« siger Lars Neupart og fortsætter:

»Vi lever jo af at risikovurdere. Så vi ved jo godt, at der ikke er noget, som er 100 procent sikkert. Spørgsmålet er, om man får bedre eller dårligere sikkerhed ved at flytte til Google,« siger Lars Neupart. Han mener klart, at Google kan levere en bedre sikkerhed end virksomhedens tidligere system.

Lars Neupart roser Google for grundig dokumentation af cloudgigantens sikkerhedsprocedure og -opsætning. Det mener han er med til at skabe tryghed ved at bruge Google Apps.

Integrerer godt med CRM

Det var som sagt et forældet CRM-system, der fik Neupart til at se sig om efter ny intern infrastruktur. På det punkt opdagede Neupart, at en række CRM-systemer har god understøttelse for Google Apps. Der er nemlig et Market place til Google Apps, hvor man kan købe services, der integrerer med systemet.

»Det nye med Google Apps og med tilhørende CRM-system er, at vi selv kan tilføje nye felter ved for eksempel kunderegistrering. Før skulle vi have fat i en specialist, hvor vi skulle bruge lang tid på at forklare, hvad vi ville have. Det var nærmest et projekt, hver gang vi skulle lave den mindste smule om. Så vi har fået en del mere fleksibilitet,« forklarer Lars Neupart.

Det er ikke kun på CRM-fronten, at sikkerhedsvirksomheden oplever bedre fleksibilitet. De ansatte er også begyndt at tage Googles kontorpakke til sig på trods af, at de stadig har adgang til Microsoft Office.

»Der, hvor vi er begyndt at bruge Google Docs, er, når vi skal samarbejde. Det er simpelthen så nemt at kommentere og redigere i det samme dokument flere personer ad gangen. Man mailer ikke vedhæftede filer frem og tilbage,« siger Lars Neupart.

Han fortæller dog, at Microsoft Office stadig bliver brugt til længere dokumenter på 10 – 30 sider.

Læs også: Google vil se på dårlig support-oplevelse med Google Apps

Der har været kritik af Googles support, hvordan oplever i den?

»Vi får ikke support direkte fra Google, vi får det fra den danske forhandler, og de giver fremragende support. De taler dansk, og de svarer med det samme,« siger Lars Neupart.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Morten Abildgaard

Det kan være Odense kommune skal få Neupart til at overbevise Datatilsynet om at det ikke er helt så tosset at de bruger Google Apps :-) Så kan Datatilsynet vel selv tage sig af at skrive en rapport til Folketinget der kan hjælpe med at få justeret loven til noget mere tidsvarende der tager højde for cloud-baserede løsninger.

  • 4
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere