Sikkerhedsrapport: Dyreaktivist-hackere har Danmark i sigtekornet

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Aktivistgruppen Operation Killing Bay er kendt for at organisere cyberangreb mod især japanske virksomheder, der støtter hval- og delfinfangst. Ifølge en ny rapport fra Akamai har dyreretsgruppen på det seneste vendt blikket mod Danmark, Island og Færøerne.

Kampen for at give dyrene på jorden bedre forhold er de senere år i høj grad blevet en digital kampplads. Inden for denne niche har hackeraktivisterne fra Operation Killing Bay tiltrukket sig særlig opmærksomhed.

På det seneste har hackergruppen angiveligt føjet flere danske og nordiske virksomheder til deres fjende-liste.

Det viser en ny sikkerhedsrapport fra Akamai, der har undersøgt en lang række angreb på internettet fra januar til marts 2016. Det skriver it-siden Alt om Data.
haft omtale på internettet med historier som f.eks. fangsten af grindehvalerne på Færøerne. Det er en dynamik, vi også har set tidligere med aflivningen af giraffen Marius, der jo gik verden rundt og skabte meget omtale på de sociale medier«, siger Per Sterner, nordisk direktør for Akamai, til altomdata.dk

Operation Killing Bay er mest kendt for deres cyberangreb mod den japanske regering og andre hjemmesider, der ejes af virksomheder, der deltager i hval- eller delfinfangst.

Typisk går de målrettet efter virksomheder, der leverer eller producerer fisk og skaldyr til detailbranchen. Regeringshjemmesider, forlystelsesparker, pelsproducenter og zoologiske haver er også blandt hackernes tidligere mål.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere