Sikkerhedsopdatering af Skoleintra udelukker forældre fra lockout-info

UNI-C fik skruet så meget op for sikkerheden i Skoleintra, at forældre ikke kunne tilgå vigtig information om, hvad man skal gøre i tilfælde af lockout af lærerne. Nu rulles opdateringen tilbage.

En fejlslagen sikkerhedsopdatering i skole-kommunikations-portalen Skoleintra, der benyttes af tusindvis af danske skoler, har fredag morgen givet frustrerede forældre.

Opdateringen betød nemlig, at en lang række brugere ikke kunne tilgå dokumenter i portalen, mens andre brugere slet ikke kunne tilgå systemet.

Nedbruddet kommer højst ubelejligt, da dagen i dag er sidste dag før påskeferien - og dermed sidste dag for at kunne orientere sig om, hvad der måtte være af nødplaner på barnets skole i tilfælde af, at den varslede lockout af lærerne efter påske bliver en realitet

Vicedirektør i UNI-C Per Thorbøll, der er ansvarlig for løsningen, erkender, at fejlen optræder på en uheldig dato.

»Vi overvejer og forbedrer løbende sikkerheden i vores systemer. Her har vi så fået skruet på nogle ting, som har betydet, at nogle brugere har haft problemer med at tilgå systemet. Det er selvfølgelig uheldigt, at det sker lige nu, og derfor er vi også i fuld gang med at rulle opdateringen tilbage,« siger Per Thorbøll til Version2.

Han afviser dog, at tilbagerulningen skulle sætte systemet tilbage i en usikker tilstand.

»Generelt siger man, at høj sikkerhed medfører lav brugervenlighed. Opdateringen skulle flytte os lidt på den skala, men vi endte med at havne der, hvor brugerne slet ikke kunne bruge systemet,« forklarer Per Thorbøll til Version2.

Som en positiv krølle på halen kan Per Thorbøll tilføje, at forældre, der den seneste tid har bandet over Skoleintras manglende kompatibilitet med Googles Chrome-browser, har noget at se frem til.

»Jeg kan næsten garantere, at problemet med Chrome er løst - også selvom vi nu har rullet opdateringen tilbage,« siger han.

Han oplyser videre, at næsten alle servere ved 10.30-tiden var tilbage i oprindelig tilstand.

Driftproblemerne på Skoleintra kommer kun en uge efter, at UNI-C havde problemer med sitet optagelse.dk. Også her faldt problemerne på et kritisk tidspunkt, da sitet brød ned samme dag, der var frist for at søge optagelse gennem kvote 2.

Læs også: It-nedbrud tvinger ministerium til forlænget kvote 2-frist

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Sune Fibæk

Jeg var i hvert fald ikke imponeret, da mine børns skole præsenterede denne her for nogle dage siden:

Efter opdatering til Googles Chrome 25 er det i øjeblikket ikke muligt at åbne dokumenter i SkoleIntra med Chrome browser. Det anbefales, at man benytter Internet Explorer eller Firefox indtil problemet er løst.

Godt nok ikke en opdatering af skoleintra, men jeg har ikke haft problemer med at åbne dokumenter andre steder med Chrome. Problemet er løst nu.

I øvrigt, for nu at være pedantrisk, er det vel ikke sidste chance for at se information om lock-out'en. Der er da et par dage til den træder i kraft og vi selv skal til at passe vores uvorne unger (mine egne naturligvis undtaget).

  • 1
  • 0
#5 kanikkeslette minprofil

"Han oplyser videre, at næsten alle servere ved 10.30 tiden var tilbage i oprindelig tilstand."

Ja,og vi venter på at forældreinta-login kommer til at virke igen...... Men det haster jo ikke :-) God påskeferie!

Status d.24.3.2013 10:25: www.lysabild-skole.dk uses an invalid security certificate. The certificate expired on 22-03-2013 00:59. The current time is 24-03-2013 10:25. (Error code: sec_error_expired_certificate)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere