Sikkerhedsfirmaer advarer om ny trend: Printere og routere bruges i DDoS-angreb

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Under DDoS-angrebet mod Sony og Microsoft i december kom 30 procent af trafikken fra internetopkoblede printere og hjemme-routere, lyder det fra to sikkerhedsfirmaer, der advarer om, at den nye trend kan tage fart i takt med udbygningen af ‘internet-of-things’.

Det kinesiske sikkerhedsfirma NSFocus, der specialiserer sig i at sælge anti-DDoS-software til virksomheder, har netop udgivet en ny rapport, hvori det advarer mod en stigende trend blandt hackere, der overtager internetopkoblede printere og routere, som bruges instrumentelt i store DDoS-angreb. Det skriver Technology Review.

I rapporten fremgår det således, at omkring 30 procent af trafikken under de store DDoS-angreb i december sidste år mod Sonys og Microsofts spilnetværk kom fra malware-inficerede routere og netværksprintere.

Læs også: Sony Play Station-butik lagt ned af hackere

Ved netværksrouterne går hackernes malware tilsyneladende bevidst efter routere, der endnu har default-passwords, mens netværksprinterne udnyttes ved at omdirigere trafikken via SSDP-protokollen, som enhederne eksempelvis bruger til at sende vedligholdelsesbeskeder til producenten.

NSFocus har ifølge rapporten brugt to dage på at gennemtrawle internettet for at danne sig et overblik over omfanget af potentielle enheder, der kan udnyttes af hackere, og fandt syv millioner enheder, der kunne anvendes til angreb som det på Microsoft og Sony.

Det får eksperterne fra det finske sikkerhedsfirma F-Secure til at bakke op om kinesernes advarsel. Bekymringen går på, at antallet af internetopkoblede enheder blot forventes at eksplodere i takt med udbygningen af internet-of-things.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere