Sikkerhedsfirma vinder retssag mod Apple: »Dette er en stor sejr for sikkerhedsforskere«

Ifølge dommeren har Corellium ikke brudt ophavsretten, for virksomhedens tjeneste er ikke et konkurrerende produkt, og det gavner i sidste ende alle iPhone-brugere i verden. Illustration: Corellium
Apple har tabt et søgsmål mod virksomheden Corellium, efter de sidste år lagde sag an mod virksomheden for at bryde ophavsretten. Men er ifølge flere er en sejr for sikkerhedsforskning.

Corellium, et amerikansk it-sikkerhedsforskningsfirma, vandt i går en retssag mod Apple, som kommer til at have stor betydning for iPhone-sikkerhedsforskning og ophavsretslov.

Det skriver The Washington Post.

Corellium, der blev grundlagt i 2017, giver sine kunder mulighed for at køre virtuelle iPhones på desktop-computere, så man ikke behøver at investere i en iPhone for at undersøge iOS, Apples styresystem til mobiler. Kunder bruger tjenesten til at finde sikkerhedshuller i tech-gigantens software.

Apple prøvede først at købe firmaet i 2018, men da det ikke gik, lagde tech-giganten sag an mod Corellium i 2019 med anklage om, at virksomheden bryder ophavsretsloven med sin tjeneste. I søgsmålet argumenterer tech-giganten også for, at produktet kan være farligt, hvis ondsindede hackere bruger det til at finde sikkerhedshuller, som de så efterfølgende udnytter.

Men ifølge dommen, så bryder virksomheden ikke loven, fordi den virtuelle iPhone er designet til at forbedre sikkerheden for alle brugere, og fordi det ikke er et konkurrerende produkt - det er et forskningsredskab for en lille skare af kunder.

Læs også: Sagsøges af Apple efter at have lavet virtuel iPhone

Alexander Urbelis, partner hos Blackstone Law group i New York, fortæller til The Washington Post, at dommen kan lede til bedre cybersikkerhedsforskning:

»Dommen gør det muligt for cybersikkerhedsforskere at visualisere og teste for sikkerhedshuller i specifikke komponenter i en trejdeparts software, som er noget, man har manglet i sikkerhedsverdenen dels på grund af frygt for det juridiske ansvar.«

Han uddyber, at en »uhindret sårbarhedsjagt« kunne afhjælpe store supply chain-angreb som det, der for nyligt gik ud over SolarWinds’ kunder.

Ifølge The Washington Post roser flere personer fra it-sikkerhedsverdenen dommerens beslutning - blandt andet Will Strafach, sikkerhedsforsker:

»Dette er en stor sejr for sikkerhedsforskere, som prøver at gøre Apples produkter mere sikre. Det er et positivt signal, som demonstrerer, at det måske alligevel ikke er så let for Apple at tyrannisere dem, der gør noget, Apple ikke synes om.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere