Sikkerhedsfirma spår: Hackere vil manipulere europæiske valg i 2017

I 2017 kommer hackere til at påvirke valgresultater i Tyskland og Frankrig, mener sikkerhedsvirksomheden Trend Micro.

2017 bliver året, hvor hackere kommer til at påvirke valgresultaterne i blandt andet Tyskland og Frankrig. Det skriver sikkerhedsvirksomheden Trend Micro i en pressemeddelelse.

»Vores overvågning af undergrundsverdenen på nettet viser, at cyberkriminelle systematisk tjener penge på at sprede falske nyheder og skabe smædekampagner om kandidaterne i forbindelse med politiske valg. Den type af propaganda og falske nyheder på bl.a. Facebook og LinkedIn kommer vi til at se meget mere til i 2017,« siger Jesper Mikkelsen fra Trend Micro ifølge pressemeddelelsen, hvor han har titel af såkaldt cyber defense specialist.

Og hvis du ikke allerede har gjort det, så er det måske en god idé at slå 2-faktor-autentifikation til i din webmail. Trend Micro gætter i hvert fald på, at hackere i 2017 vil fokusere mere på at hacke arbejdsmail-systemer. Trend Micro benævner den slags angreb som Business Email Compromise (BEC)-angreb.

I den forbindelse mener sikkerhedsvirksomheden, at hackerne især vil gå efter topchefer og ansatte i økonomiafdelinger for at franarre organisationer penge.

»Vi ved, at et vellykket BEC-angreb i snit giver hackerne et udbytte på næsten 1 mio. kr. Til sammenligning giver et vellykket ransomware-angreb kun ca. 5000 kr. i snit. Det er derfor ikke svært at se, hvorfor hackerne flytter flere ressourcer til BEC i 2017,« fortsætter Jesper Mikkelsen ifølge pressemeddelelsen.

Brister i Apple-produkter vil vokse

Derudover gætter Trend Micro på, at antallet af sikkerhedsbrister i forhold til Apple-produkter vil vokse.

»Flere og flere skifter til Apple-produkter. Det øger Apples markedsandel og gør dem mere interessante for hackere. Samtidig opdaterer Apple ikke længere softwaren på iPhone 4S. Den model vil derfor vil være et oplagt mål for cyberkriminelle, der vil lede efter sikkerhedshuller i softwaren, som er blevet rettet på nyere iPhones, men ikke på 4S,« mener Jesper Mikkelsen.

Endeligt lyder det i spådommen fra sikkerhedsvirksomheden, at væksten i ransomware vil stige med 25 pct.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Peter Christiansen

Ja der skal lige advares, så champagne socialisterne kan trække "se hvad vi sagde om hacking" kortet når den anden kandidat vinder.

Og mainstream medierne skal lige have lidt hjælp med på vejen så vi alle bliver indoktrineret med at deres nyheder er de rigtige! De falske nyheder kommer naturligvis fra de alternative medier og dem der ikke er enige med venstrefløjen.

 • 1
 • 9
#3 Mikael Ibsen

i de pågældende lande, for én gangs skyld at skrue tiden tilbage, og mere eller mindre tænderskærende satse på papirvalg.

Det vil godt nok betyde, at valgresultaterne er lidt længere undervejs, men også, at eventuelle forsøg på svindel ville være nemmere at indkredse, og demed øge mulighederne for korrektheden af valget, og i side ende respekten for et af demokratiets hovedelementer.

Men desværre, vores ukritiske hunger efter lynhurtige on-line informationer - og en masse buzz-argumenter - vil med altovervejende sandsynlighed lede til konklution og beslutning om:

Hellere hurtigt og smart end korrekt.

 • 7
 • 1
#5 Peter Christiansen

Frithiof, ville nok ikke være en dårlig ide. Jeg spår at medierne i hvert fald fortsætter med at rapportere mest om hvad de selv og deres ejere mener, i stedet for at rapportere hvad der rent faktisk sker i verden.

 • 5
 • 1
#6 Michael Hansen

Det vil godt nok betyde, at valgresultaterne er lidt længere undervejs

Det kunne jo kombineres, ved man havde begge løsninger, det på papiret der rent juridisk gælder, og så en elektronisk aflæsning af hvad folk har stemt efter valgstederne er lukket via OCR eller lign., så man har et ret godt billede af resultat der kan bruges til TV dækningen, så kan den juridiske/fin optælling passende ske efterfølgende med papirs stemmerne.

Ikke at det som sådan er et problem i dag, men ting kan da forbedres lidt uden at gå på kompromis med selve valghandlingen, om det er pengene værd, kan så diskuteres :P

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere