Sikkerhedsfirma: Snedig markedsføring giver falsk tryghed hos Mac-brugere

32 kommentarer.  Hop til debatten
Apple er trods forbedringer i Mac OS X 10.8 bagud i forhold til Microsoft på sikkerhed, og det vil give problemer for Mac-brugerne, forudser dansk sikkerhedsekspert.
27. juli 2012 kl. 14:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apples mangeårige markedsføring af Mac OS X som et sikkert styresystem, hvor brugerne ikke skulle bekymre sig om virus, kan give bagslag, fordi brugerne tror, de er immune. Det mener sikkerhedsekspert Janus Rægaard Nielsen fra sikkerhedsfirmaet Mysecuritycenter.com.

»Apple har i mange år forsøgt at skabe en falsk illusion om, at Mac er mere sikkert end Windows. Det er fremragende markedsføring, men det passer ikke. I hvert fald ikke i dag, hvor Windows er blevet langt sikrere, end det var for bare fem år siden,« udtaler Janus Rægaard Nielsen ifølge en pressemeddelelse.

Apple har ifølge Janus Rægaard Nielsen et problem, fordi selskabet dels mangler en tilsvarende organisation, som finder og lapper sikkerhedshuller, som Microsoft har haft i knapt 10 år, og dels fordi mere malware benytter sig af phishing.

Mac-brugere mindre opmærksomme

Det betyder, at angrebene udnytter det, der ofte har vist sig at være det svageste led i kæden, nemlig brugerne, som enten lokkes til, generes til eller skræmmes til at klikke ja tak til at lade et program køre på deres pc.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Generelt vil vi se mange flere phishing-forsøg i fremtiden både på Mac og Windows. Forskellen er måske bare, at Mac-brugere føler sig sikrere end Windows-brugere og derfor kan være tilbøjelige til at udvise mindre påpasselighed,« udtaler Janus Rægaard Nielsen.

Han vurderer, at der vil komme yderligere pres på apple for at øge sikkerheden i Mac OS X udover de forbedringer, der er lavet i den nye version 10.8 - især i takt med, at virksomheder indfører Bring-Your-Own-Device, hvor flere medarbejdere vil bruge deres private Mac til arbejdet.

32 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
30
13. september 2012 kl. 15:33

Jeg synes nu min tone er meget fin, især set i lyset af bl.a. dine påstande. Der er i den grad "upassende" som du skriver, usande og udokumenterede.

Ved ikke hvad du hentyder til ang. min historie og spin. Den har da skabt en del debat også her hos V2, så relevant må den da have været.

Kan nu her efterfølgende se at bl.a. Yevgeny Kaspersky, antager at du anser ham for saglig og kompetent i denne sammenhæng, ved flere lejligheder har kommet med udtalelser meget tæt på mine........

mvh, Janus R Nielsen, MYSecurityCenter

31
13. september 2012 kl. 16:09

Jeg ved ikke hvad der er usandt eller udokumenteret?

" (..) vi har vores emailadresser og til og med vores telefon og mobil numre synlige også. Hvor mange andre internet baserede firmaer har det?" - hvem er det egentlig du sammenligner dig med?

Kaspersky er del af samme branche som dig, bare i den prominente ende, der lever af at skræmme folk, for derefter at opkræve beskyttelsespenge, så nej, ham har jeg heller ikke den store respekt for. Det er nu engang sådan, at det er begrænset for stor autoritet man kan udtale sig med, når man har meget store økonomiske interesser i det man udtaler sig om.

Og vi kan godt gennemskue at du stadig har interesse i at skræmme Mac brugere - hvor dumme tror du egentlig at folk er? Nåh jo, dumme nok til at betale "Ca 3000 om måneden" for datakryptering på en USB stick.

32
13. september 2012 kl. 16:19

Det var nu 3000 kunder om måneden, ikke kr. En 16gb Secure USB sælger vi for mellem 99 og 148 kr, engangsbeløb, via vores partnere i DK!

mvh, Janus R Nielsen, MYSecurityCenter

29
13. september 2012 kl. 15:25

Kære Henrik Madsen og jer andre som uden belæg beskylder undertegnede og vores firma for alverdens forbandelser:

 1. VÆRDILØS TEKNOLOGI Vi anvender Bitdefenders teknologi i vores Antivirus og Internet Security, som er blevet kåret til den bedste antivirus teknologi i verden de sidste 3 år af bl.a. www.AV-Test.org, men de er sikkert også usaglige.

Alt om Data´s chefredaktør testede for et par måneder siden vores produkt, interessant kontrast mellem hans konklusion og det påståede på dette forum: http://www.altomdata.dk/danskudviklet-sikkerhedssoftware-nu-med-prisbeloennet-antivirus-motor

 1. TRUSTPILOT! Gider man læse på trustpilot kan man faktisk se kunder takke flere af vores supportere, Carsten, Joen, Christian, Sandra, Marion og de er mig bekendt alle i vores support afdeling. Vi har indført at kun brugere med et gyldigt kundenummer kan anmelde os på trustpilot, dette for at undgå misbrug. Jeg er ivøvtigt helt enig i Henrik Madsen´s holdning omkring Trustpilot, deres koncept holder ikke, men det er en anden snak. Men det han beskylder os for, passer bare ej heller. Vi har ikke plantet nogle indlæg, ikke et eneste, ej heller honoreret positive indlæg og ej heller fået nogen form for særbehandling.

 2. GAMMEL TEST HOS SPYWAREFRI! Man valgte at lave et meget usagligt indlæg og test af vores produkt og service generelt for ca 3 år siden. Det var i den grad under lavmålet. Vi forsøgte med saglig dialog, men det valgte man at ignorere, derfor lagde vi sag an mod ophavsmændene og retten pålagde Spywarefri flere forbud bl.a. at man omgående skulle fjerne testen fra nettet, da det var i strid med gældende lovgivning. Dette efterkom man fra Spywarefris side, tak for det Thomas, men der var desværre en del af deres såkaldte uvildige supportere og skribenter der ikke gjorde det og istedet for valgte, i strid med loven, at uploade det på deres egne sites....et af dem er "hamdenkloge" Jeg kan give Spywarefri ret i af vores produkt dengang, som var baseret på teknologien fra CA ikke var den bedste i branchen, alle de andre beskyldninger undlader jeg at kommentere, de var så underlødige så det er under mig værdighed at beskæftige sig med.

Alt om Data´s chefredaktør testede for et par måneder siden vores produkt: http://www.altomdata.dk/danskudviklet-sikkerhedssoftware-nu-med-prisbeloennet-antivirus-motor

 1. VORES BETINGELSER! Ja, jeg kan jo kun sige, at igen er kommentarerne her inden yderst usaglige og ikke i trit med virkeligheden. Jeg vil anbefale folk at læse dem før man snakker om dem, det er normalt det smarteste hvis man vil sikrer sig at sine påstande er i trit med virkeligheden.
 • Vi har ingen binding

 • Vi har ingen opsigelsesperiode

 • Alle vores produkter er solgt på abonnementsbasis og dette oplyses kunderne om meget tydeligt og flere gange.

 • Vi opererer med "100% tilfredshed eller pengene tilbage" i HELE licensperioden....som de eneste i banchen.

 • Vi yder gratis og ubegrænset "fjernsupport" til alle vores kunder også for "connected devices" som printere, routere eller MS Office....som de eneste i branchen.

 • 7 dage før næste fornyelse blive alle kunder gjort opmærksom på den fortstående fornyelse, beløbet der vil blive trukket og hvordan man kan afmelde sig hvis dette ønskes.

 1. OG SÅ LIGE DET ALLER SJOVESTE! Nej, vi har ikke mange mac kunde, for vi sælger faktisk ikke antivirus eller andre produkter til mac, så jeres påstand om at mine påstande er fabrikeret og reklame for at sælge flere AV produkter til mac får mig igen til at trække lidt på smilebåndet. Men vi sælger skam en sikker usb under navnet MYSecureUSB som fungerer på både Windows og Mac, med password beskyttelse og datakryptering. Ca 3000 om måneden i DK og den er kunderne meget glade for.

mvh, Janus R Nielsen, MYSecurityCenter

27
13. september 2012 kl. 14:34

Henrik, det var dog den underlødigste påstand jeg længer har set. Mange af jer anfægter Versions2´s troværdighed og nu også vores. Men det er da åbentlyst for enhver at det burde være jeres egen troværdighed I skulle se lidt i koderne....

Det er da virkelig langt ude, vi har vores firma adresse meget synlig på vores hjemmeside, vi har vores emailadresser og til og med vores telefon og mobil numre synlige også. Hvor mange andre internet baserede firmaer har det?

Hvordan kan det at vi ikke ligger i Danmark, pludselig kædes sammen med platugler og Kontant, det er da det mest usaglige der indtil nu er sagt i denne tråd. Vores fysiske hovedkontor er i Spanien og det har det været i snart 10 år nu. Og ja jeg bor her selv med familie og det hele, store udfordringer og opofrelser for at gøre alt man kan for at gøre sit firma konkurrencedygtig nok til at overleve i den meget skarpe internationale konkurrence. Ingen tvivl om hvor jeg helst ville være og bo, Danmark naturligvis.

Her i Spanien sidder vi 35-40 mand, den adresse er iøvrigt også meget synlig på vores hjemmeside, men af bl.a. skattetmæssige årsaget er det mest hensigtmæssigt at have firmaer registreret på Cypern, er det ulovligt, eller gør det os til platugler som skal i Kontant?

Det kunne være interessant at høre om nogle af jer er bekendt med hvor mange af de store virksomheder, som f. eks. har milliard omsætninger i DK, der er registeret uden for DK og derved "snyder" den danske stat for milliarder i virksomhedsskatter og lignende. Det er rigtigt mange og min holdning er klokke klar;

DET ER VORES EGEN SKYLD!

Lad os gøre det attraktivt istedet for uattraktivt at drive virksomhen i DK, så enkelt er det og det er desværre meget uattraktivt!

Jeg har i talrige interviews i bl.a. Computerworld, CRN og Jyllandsposten det sidste år snakket varmt for at regeringen ville se på mere læmpelige regler for firmer og ikke mindst opstartsfirmaer og iværksættere, så folk som jeg og firmaer som mine var mere motiveret for at blive i DK og skabe arbejspladser i DK. Med det nuvæernde miljø, muligheder og omkostningsniveau er det bare yders hæmmende for udviklingen af mindre firmaer med stærke konkurrenter, desværre. Det bude der i den grad gøres noget ved.

Her kan I se mere til nogle af de holdninger og meninger jeg har på dette opråde:

http://secure.mysecuritycenter.com/media/news_items/article_0008.pdf

http://www.computerworld.dk/art/218075/stort-hul-i-markedet-saadan-har-ivaerksaetter-bygget-sin-virksomhed-op

http://www.channelworld.dk/art/199917/amerikanere-har-draebt-mange-gode-initiativer

Synes ærligt talt man skulle holde sig for god til sådan en gang ævl, det er virkelig usagligt og siger mere om dig og din uvidenhed end om noget andet Henrik!

Til sagen om sikkerhedsniveauet på mac kan jeg da iøvrigt kun glæde mig over den store interesse mine kommentarer har medført og trække lidt på smilebåndet. Jeg er ikke den eneste i min branche med dette synspunkt og efter disse udtalelser har det jo i den grad vist sig at de var rigtige.

Lad os tales ved her på forummet om et år eller 2 og se om mac er så usårlig som I hævder.

mvh, Janus R Nielsen, MYSecurityCenter

28
13. september 2012 kl. 15:02

Kære Janus,

Først og fremmest - sikke da en tone.

Jeg er naturligvis ked af at din lille historie ikke fik det spin du sikkert havde forventet, men sådan kan det gå engang imellem.

Jeg tror ikke der er nogen der påstår at en Mac er usårlig? Men hvis du trækker på smilebåndet over de problemer der har været med Java på det seneste, så skulle du nok læse lidt på lektien. Java er som default ikke installeret på en moderne Mac, og med mindre brugeren anvender idiotiske aplet-løsninger a la NemID har man som regel ikke grund til at installere det. At Java så med en af version2's bloggeres udtryk er "hullet som en kaffesi" kan man vel næppe klandre Apple for?

I stedet for dit upassende udfald kunne du jo prøve at argumentere på nogle af de mange kommentarer der dels forholder sig til din argumentation, og dels til dit produkt.

Du vælger at etablere dig i skattely - fint, men det vælger jeg så at trække lidt på smilebåndet over - og lykke til med at påvirke regeringen, jeg er sikker på at indslag som dette nok skal få dem på plads.

26
30. juli 2012 kl. 20:12

Følgende fra "Contact us" på deres hjemmeside:

Address: Perlego Holdings Ltd trading as My Security Center Ltd 41, Propylaion Street Rita Court 50, 4th Floor, Off.401, 1048, Nicosia, Cyprus (...) Management: Janus R Nielsen - Founder and CEO (...)

Altså en dansker med et udenlandsk registreret firma (med begrænset ansvar, forstås), ejet af et udenlandsk registreret holdingselskab (igen, med begrænset ansvar), får mig til at tænke på et af de mange afsnit af DR Kontant, hvor de jager en eller anden platugle under sydens palmer.

Office 401 må være meget stort, for kontoret deles med en række andre Ltd firmaer - uden at lægge noget i det, naturligvis.

25
30. juli 2012 kl. 10:45

Jeg havde umiddelbart forventet at det første der ville ske idag når redaktionen mødte på arbejde var at slette et her reklame indlæg, men umiddelbart kan jeg konstatere at det ikke er sket og dermed kan jeg kun tilslutte mig Peter Johan Bruun's udtalelse.

24
30. juli 2012 kl. 10:31

Jeg vil gerne være konstruktiv. Jeg er ikke klar over, hvordan Jesper aflønnes. Det kan være noget med et vist antal artikler om måneden, og så tæller sådan een her måske.

Hvad med at gøre det på en anden måde ...

Hvis man modtager en "pressemeddelelse", eller noget der ligner, og den er rimelig relevant, så bringer man den bare som den er. Man kan bruge lidt tid på at finde links til tidligere artikler om virksomheden, eller emnet. Og man skriver at det er aldeles uredigeret.

Så overtager det dejlige v2-community med kommentarer og indsigt, og efter en uges tid, eller hvad der nu passer, så læser journalisten kommentarerne igennem, og vender tilbage til afsenderen af pressemeddelelsen med de spørgsmål og problematikker, der er kommet frem.

Det sidste kommer der så en rigtig artikel ud af, som forhåbentlig kan indeholde dybdeborende journalistik. Og som også kan kommenteres ;)

23
30. juli 2012 kl. 10:19

Til Version2 og Jesper Stein Sandal

I har lige fået undermineret Jeres troværdighed

I bliver nødt til at følge op på den historie hvis I vil have at vi som læsere skal tro på de andre artikler I bringer.

Mvh. Peter J. Bruun

21
29. juli 2012 kl. 11:49

Det er da helt fint, at v2 bringer sådan et indlæg. Men der mangler een ting. Nemlig at Jesper Stein Sandal anfører tydeligt, at artiklen er helt uden journalistisk bearbejdning. I må hjertensgerne viderebringe den slags pressemeddelelser, men bring dem som det de er, og lad være med at spilde din tid, Jesper, på at omformulere dem lidt. Det kan vi godt gennemskue.

22
29. juli 2012 kl. 17:40

Det ka' du godt have ret i. Mine forventninger er bare større end sådan noget som det her.

20
Indsendt af Thomas Hansen (ikke efterprøvet) den søn, 07/29/2012 - 09:30

Det virker lidt som pistolsalg, i ordets egentlige betydning. Alle styresystemer er usikre. Jeg anser det ikke som retfærdigt, at pille et enkelt styresystem ud, og holde det op mod et andet. ' Hvad vil man helst udsættes for ? Pest eller kolera '

Sandheden omkring sikkerhed i forbindelse med IT er, at jo mere Internettet bliver integreret i de enkelte styresystemer og anvendelsen af IT flyttes ud på netløsninger, jo mere vil sikkerheden være et fælles spørgsmål, for alle styresystemer. Her handler sikkerhed om noget helt andet.

Diskussionen A vs. M vs. L ...... Hører nærmest middelalderen til.

Hvis V2 føler sig motiveret til at kigge på Apple, skulle de måske tage tråden op fra DR, som har bragt et indlæg omkring en kreditkort-løsning der anvendes direkte i en Iphone. Et alternativ til Dankort-terminalerne, men med langt større potentiale. DET er virkeligt noget der rykker, i forhold til Digitalisering, og anvendelighed af IT i det hele taget.

19
29. juli 2012 kl. 02:59

Under overskriften "Snedig makredsføring giver falsk tryghed...."

Right! Hvem er det der laver markedsføring her? Kom nu version2 - det er bare for letkøbt overhovedet at bringe den artikkel....

Naturligvis er OS X ikke 100% sikker. Har aldrig været det, og bliver det heller aldrig. Men der sker ting og sager med Gatekeeper som det ene eksempel og med AppSandbox som det andet, og måske endnu bedre eksempel.

En lang række apps i 10.8 køre nu sandboxed med fornuftige entitlements. Mail, Safari, Facetime, Preview, Notes, Quicktime, Reminders og en del system processer. Det har været Apples fokus i mere end et par år at få så meget som muligt til at køre i sandbox, og de første sandboxed apps og processer ankom i 10.7. I tilgift tvinges Apps fra AppStore nu stille og roligt at til køre sandboxed. Grundlæggende betyder det at apps ikke køre med dine brugerrettigheder til filsystem og andre ressourcer. Naturligvis skal de fleste apps kunne skrive filer, have netadgang osv., men i en sandboxed app er det ikke muligt at exploite samtlige ressourcer du har adgang til i systemet - man kan kun udnytte de ressourcer det er entitlements til.

På den måde implementerer Apple en strategi om containment - altså hvordan OS X skal forholde sig NÅR det er exploited. Ganske fornuftigt IMO, og meget langt fra det indtryk som Janus Rægaard Nielsen og version to prøver at give af OS X og brugerene af samme.

Hvorfor ikke gå et spadestik dybere Version2?

18
28. juli 2012 kl. 23:49

Apple er faktisk temmeligt seriøse med deres sikkerhed. Mountain Lion fik Address space layout randomization, og den sandboxer de typiske veje gennem hvilke virus har det med at angribe. Desuden kan du vælge at køre den i en mode hvor programmel skal være signeret.

Det er ikke fuldstændigt skudsikkert, men de har da i det mindste taget nogen af tingene seriøst.

16
28. juli 2012 kl. 18:50

Endnu en gang ævl fra "sikkerheds branchen" som vil slå mønt på et voksende marked. Praktisk erfaring der i mod, det taler sit tydelige sprog!

17
28. juli 2012 kl. 20:09

Endnu en gang ævl fra "sikkerheds branchen" som vil slå mønt på et voksende marked.
Praktisk erfaring der i mod, det taler sit tydelige sprog!

Manden er ikke i sikkerhedsbranchen, han er i scamming med værdiløse produkter, svært gennemskuelige købsbetingelser og automatisk fornyelse så man kan scamme folk igen og igen branchen.

Ikke så meget anderledes end de der programmer som siger du har en masse virus og forsøger at lokke dig til at købe deres produkt til at fjerne virus med som så kun fjerner det de selv har lagt ind.

15
28. juli 2012 kl. 16:16

At bringe en "annonce" fra Janus Rægaard Nielsen. Prøve at læse "Service vilkår" fra MYSecurityCenter, nederst på siden, især punkt 5. Der er ikke nogen garanti overhoved på deres sikkerheds program.http://www.mysecuritycenter.com/dkJeg gengiver teksten her :

 1. Ingen garanti Softwaren er leveret "som besigtiget" uden garanti overhovedet. Du påtager dig hele risikoen og ansvaret for valget af Softwaren til at nå dine forventede resultater, og for installationen af, brug af, og resultater opnået med Softwaren. Firmaet giver ikke nogen garanti for at Softwaren vil være fejlfri eller fri for svigt eller defekter, eller at det et kompatibelt med en bestemt hardware eller software. I det maksimale omfang tilladt efter gældende lov, fraskriver Firmaet sig alle garantier, enten direkte eller indirekte, inklusive men ikke begrænset til indirekte salgbarheds garantier, brugsegnethed til et bestemt formål, og patentkrænkelser hvad angår Softwaren og det medfølgende skrevne materiale. Du anerkender hermed at Softwaren ikke kan være tilgængelig eller blive ikke tilgængelig grundet et forskelligt antal faktorer inklusiv, uden begrænsning, periodisk systemvedligeholdelse, planlagt eller ikke planlagt, Force majeure, teknisk fejl af Softwaren, telekommunikations infrastrukturen, eller forsinkelse eller forstyrrelse på grund af virus, nægtelse-af-adgang angreb, forøget eller svingende krav, tredjeparts handlinger og forsømmelser, eller enhver anden grund som ligger uden for Firmaets kontrol. Derfor frasiger Firmaet sig udtrykkeligt enhver direkte eller indirekte garanti vedrørende system og/eller software tilgængelighed, adgang, eller ydelse.

At MAC Computer kan få virus indrømmer Appel selvhttp://www.b.dk/tech/apple-afliver-myten-mac-er-ikke-virusfri

13
28. juli 2012 kl. 13:53

At OS X også er blevet meget mere sikkert end for 5 år siden...

Og det er sandt at der er en falsk illusion, i den forstand at det er en dobbeltnegation så det er sandt at sikkerheden er god på OS X. Hvis man ser på den empiriske virkelighed har OS X været meget mere sikkert hvis man ser på faktiske exploits der har eksisteret i virkeligheden.

Desuden har Apple et sec team for hvem er det ellers som er i dialog med tipping point initiative og alle de andre mennesker der er krediteret på sec fixene til OS X der kommer...

Så der er nok lidt hyperbole i artiklen...

Og gatekeeper er en feature Microsoft ikke har endnu så hvem er på forkant der... Ja det kan slås fra men hvorfor skulle man gøre det...

11
28. juli 2012 kl. 09:38

Mysecuritycenter er jo et stort scam..

Programmet er værdiløst og da det blev testet på en hjemmeside som tester den slags endte det med at han gik i retten for at få den dårlige omtale fjernet.

Derudover har han som betalende firma på trustpilot fået fjernet en stor bunke negative anmeldelser og ser man på dem der så er positive så er det tydeligt at en stor del af dem er fabrikerede.

Dertil kommer at de ihvertfald før i tiden (ved ikke om det er lavet om) havde nogle forretningsbetingelser som gjorde at man ikke kunne opsige sit abbonement hos dem de første 2 måneder efter man havde betalt og skulle man opsige så skulle det være med een måneds opsigelsesvarsel.

Kom man bare een dag for sent så var man tvunget til at betale for et helt år mere.

Pengene trak de bare automatisk på folks visa kort.

Godt råd....Hold jer fra det firma...

12
28. juli 2012 kl. 13:01

et link til og bakke dig op.http://www.comon.dk/art/138713/dansk-antivirus-firma-lukker-munden-paa-kritikere

Sjovt nok så hvis man tag en tur på trustpilot, så er alle deres anmeldelser lidt underlig fordi alle har åbenbart kun fået support fra en der hed Carsten... Og rigtig mange personer har kun lavet et review, det lugter faktisk langt vækhttp://www.trustpilot.com/review/www.mysecuritycenter.com

Man kan også se denne programanmeldelse hvor ring programmet er når en person opgiver og hvordan Janus Rægaard Nielsen ter sig nede i kommentarfeltet http://msc.hamdenkloge.dk/

14
28. juli 2012 kl. 15:19

Sjovt nok så hvis man tag en tur på trustpilot, så er alle deres anmeldelser lidt underlig fordi alle har åbenbart kun fået support fra en der hed Carsten...
Og rigtig mange personer har kun lavet et review, det lugter faktisk langt væk
<a href="http://www.trustpilot.com/review/www.mysecuritycenter.com">http://www.t…;

Tro mig Jesper.

Jeg har forsøgt at få trustpilot til at kigge lidt på alle de tydeligvis falske anmeldelser der er på siden men selvom det er SÅ tydeligt at de er falske så var Line som jeg skrev lidt sammen med for over et år siden enten vil-dum eller bare almindelig dum.

Som jeg har forstået det så opfordrer trustpilot firmaerne på siden til at købe et medlemsskab som giver visse fordele.

En af fordelene er åbenbart at man kan få slettet sine negative samtidigt med at man selv kan lave en masse falske positive som aldrig kan slettes.

Jeg må indrømme at jeg idag anser trustpilot for at være værdiløs...

Ja det vil sige, jeg kigger somme tider på siden og er den side jeg søger på fyldt med dårlige anmeldelser så handler jeg der ikke for så er jeg rimelig sikker på at det er en skodbutik.

Har den ene positive så KAN det være en god butik, eller en skodbutik som bare er god til klage til trustpilot og få sine dårlige anmeldelser fjernet.

Derudover blev den også mere utroværdig dengang de begyndte med at medregne anmeldelser andre steder fra.

Der var f.eks en overgang (Ved ikke om de har droppet det) hvor de talte positive og negative fra qxl.dk med hvilket betød at folk som solgte mange små ting kunne få 100 positive selvom det de havde solgt var 100 tandbørster f.eks.

En ting er ihvertfald sikkert....Bare fordi MSC har en god trustpilot rating så betyder det ikke at det er en flok krejlere.

10
28. juli 2012 kl. 08:53

At OS X også er blevet meget mere sikkert end for 5 år siden...

Og det er sandt at der er en falsk illusion, i den forstand at det er en dobbeltnegation så det er sandt at sikkerheden er god på OS X. Hvis man ser på den empiriske virkelighed har OS X været meget mere sikkert hvis man ser på faktiske exploits der har eksisteret i virkeligheden.

Desuden har Apple et sec team for hvem er det ellers som er i dialog med tipping point initiative og alle de andre mennesker der er krediteret på sec fixene til OS X der kommer...

Så der er nok lidt hyperbole i artiklen...

Og gatekeeper er en feature Microsoft ikke har endnu så hvem er på forkant der... Ja det kan slås fra men hvorfor skulle man gøre det...

9
28. juli 2012 kl. 08:22

Jeg har ikke mødt nogen Mac brugere som tror de er immune, derimod tror 90% af de ikke tekniske Windows købere at de er immune fordi der jo ligger en Norton, McAfee eller whatever 3 måneders preview på deres nyindkøbe PC og at der kører auomatiske opdateringer på den. Desuden er de fleste Mac brugere klar over at der ikke popper mærklige beskeder op fra deres Mac i tide og utide så de trykker ikke "Ja" på div. popup beskeder. Falsk tryghed det er noget man får på Windows, uanset hvor meget bedre sikkerhedsmæssigt Windows er blevet.

I øvrigt en sjov detalje: Adobe sårbarheder blev ofte præsenteret som Adobe sårbarheder på Windows men som Apple sårbarheder på Mac, FLOT... NOT! Noget som er endnu sjovere i den sag er at man slet ikke behøver Acrobat Reader på en Mac da den indbyggede pdf-viewer virker fint.

8
27. juli 2012 kl. 18:27

Nu skal vi jo lige kigge på kerne problemet. At mac computere bliver inficeret med malware.

Janus Rægaard Nielsen mener til sidst at det brugernes opfattelse af styresystemets sikkerhed der er forkert. Det gode er jo så ved Apple, hvis jeg skal forsvare dem lidt, at da de både kontrollere hard- og software siden af deres produkt, kan de nemt implementere protokoller som får deres kunder på andre tanker. Som for eksempel Gatekeeper, som jeg syntes lyder som en meget fornuftigt implementering virus/malware.

@Jesper hedemann - Enig, men nu skal man jo heller ikke gøre folk dummere end de er ;-)

7
27. juli 2012 kl. 18:02

Er han ikke bare en sælger?

3
27. juli 2012 kl. 15:24

For han kunne ikke tvinge 60 Euro beskyttelsespenge ud af Mac brugere ?

Sådan lød det ihvertfald her i min sofa.

Eller var det mere hen i stil med "Dejligt Mac computer du har der, det ville være trist hvis der skete den noget..." ?

Gid hele den der extorsionist-branche måtte dø en grusom død inden længe...

5
27. juli 2012 kl. 16:07

Ja, han har nu en pointe, selvom jeg er helt enig i din vurdering af AV fabrikanterne

4
Indsendt af Peter Binderup (ikke efterprøvet) den fre, 07/27/2012 - 15:30

Ja hvis de da så bare solgte Mac sikkerhedsprogrammer, så ville denne reklame artikel måske give mere mening. Men så vidt jeg kan se så er det MS only de sælger

6
27. juli 2012 kl. 16:19

Peter, Nu maa du ikke ruinere konspirationsfolkenes weekend med den slags ligegyldige facts;-)

Og saa hedder han forresten Janus.

Go' weekend til alle

2
27. juli 2012 kl. 15:10

Janus Rægaard Nielsen ærger sig tilsynela....

Vi kan nemt blive enig om at Janus Rægaard Nielsen er ikke særlig gode til og forklare problemet, og at Gatekeeper sikkert er en gode løsning for apple.

Men samtidigt kunne jeg forstille mig at man sikkert kunne få stjålen de der certifikat, ligesom det skete med SSL-certifikater.

Det er også rigtig at med Gatekeeper at man ikke bare lige køre ikke-signeret koder, men man kan jo slå det fra, så er det vel igen bare et spørgsmål om at bruger slå det fra fordi en mail, en hjemmeside eller en app siger de skal gøre det.

Uanset om det er Windows eller OSX så er systemet ikke mere sikkert en den personen der sidder bag.

1
27. juli 2012 kl. 14:27

Janus Rægaard Nielsen ærger sig tilsyneladende over at han ikke har så mange kunder blandt Mac brugere, og så er det jo smart at Version2 lægger spalteplads til lidt reklame.

Argumentationen hænger bare ikke helt sammen. Han kritisere Mac platformen for at være mindre sikker end Windows, uden at underbygge dette på nogen måde. Herefter skifter vinklen til at det er brugeren der er problemet, og at Mac brugerne dels tror at de er immune, men alligevel nemt kan skræmmes til at klikke ja til at installere malware på computeren ..?

Netop phishing adresseres i 10.8 med Gatekeeper, hvor ikke-signeret kode ikke sådan bare kan få lov at køre.