Sikkerhedsfirma: Russiske hackere har adgang til Sony Pictures netværk

4. februar 2015 kl. 16:26
Hackerangrebet på Sony Pictures i forbindelse med den kontroversielle film The Interview er tilsyneladende ikke en engangsforseelse. Ifølge et amerikansk sikkerhedsfirma har russiske hackere fortsat adgang til netværket.
Artiklen er ældre end 30 dage

Ifølge en rapport fra et amerikansk sikkerhedsfirma har russiske hackere i stilhed tappet information fra Sonys netværk i løbet af de seneste par måneder.

De samme hackere kunne også meget vel være ansvarlige for det oprindelige hack i november, der skabte stort postyr på grund af den kontroversielle biograffilm The Interview. Et angreb, som Nordkorea ellers er blevet beskyldt for at stå bag fra officiel amerikansk side.

Rapporten fra Taia Global udelukker dog ikke, at Nordkorea også kan have været inde i Sonys netværk.

Det skriver Forbes

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Taia Global har for nyligt modtaget bevismateriale, der beviser, at russiske hackere også brød ind på Sonys netværk, og ved puliceringstidspunktet for denne rapport, havde disse hackere fortsat adgang til Sonys netværk,« står der bl.a. i rapporten.

Ifølge Taia Global sælger den russiske hackergruppe nu adgang til Sonys netværk.

En af Taia Globals kontakter har været i kontakt med en unavngiven russisk hacker, der angiveligt har adgang til Sonys netværk. Kontakten er en russisk black hat-hacker, der går under navnet Yama Tough.

Den unavngivne russiske hacker forsynede efter sigende Yama Tough med to Excel-regneark, der ikke har været inkluderet i nogle af de tidligere Sony-læk. En uge senere forsynede hackeren Yama Tough med 100 megabyte data. Heraf delte Yama Tough seks filer med Taia Global. Herudover forsynede Yama Tough Taia Global med en række e-mails, der kunne dateres helt frem til den 23. januar 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Taia Global har Yama Tough været hacker i over 10 år, og er bl.a. blevet benyttet af både de russiske og ukrainske myndigheder. Han skulle efter sigende være ansvarlig for et læk af Symantecs kildekode i 2006, og skulle have afsonet en fængselsstraf i USA for netop hacking, inden han blev deporteret til Rusland.

The Interview blev en af årets mest omtalte film, da Sony Pictures blev hacket - angiveligt som reaktion på netop denne film. Filmen handler om to tv-værter, der bliver rekrutteret af CIA til at dræbe den nordkoreanske leder Kim Jong-Un.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger