Sikkerhedsfirma: Nordkoreanske hackergrupper stjæler bitcoins

I en rapport fra sikkerhedsfirmaet FireEye fremgår det, at de har opsnappet flere succesfulde forsøg på, ved hjælp af spear phishing, at hive kryptovaluta ud fra transaktioner mellem parter. Det falder sammen med, at der den seneste tid er blevet nedlagt flere sanktioner mod regimet.

Den er gal igen i Nordkorea. Regimet er angiveligt i fuld gang med at omgå sanktioner mod landet ved, ved hjælp af diverse spear phishing og lusket malware, at stjæle bitcoins til at finansiere regimet. Det skriver CNBC.

Påstanden kommer fra sikkerhedsfirmaet FireEye, som mandag offentliggjorde en rapport, hvori der skrives, at hackere har brugt forskellige metoder til at opsnappe bitcoins fra transaktioner.

Den første hændelse, som sikkerhedsfirmaet observerede, kunne ikke direkte kædes til Nordkorea, men der blev fire bitcoin wallets kompromiteret i den sydkoreanske kryptovalutabørs Yapizon. Senere i maj fandt endnu et forsøg sted, og her lykkedes det Nordkorea at opsnappe en udveksling af bitcoins.

De besværlige sanktioner

Bitcoinvalutaen er, omend meget værdifuld, utroligt ustabil. Da det i sidste uge kom frem, at Kina ville forbyde start-ups at indsamle midler ved at sælge nye digitale valuta, faldt bitcoinværdien med mere end 1.000 dollars på blot et døgn.

Samtidig er der i den senere tid blevet nedlagt flere og flere sanktioner mod det totalitære regime. Og ifølge sikkerhedsfirmaet kan dette ligge til grund for, at regimet forsøget at indfange midler fra mere utraditionelle, og diplomatisk besværende, metoder. Det sidste kan dog ikke bekræftes, men med den sidste sanktion mod landet, den niende, blev landet blokeret fra at eksportere tekstil, hvilket var landets næststørste eksport med en værdi op mod 756 millioner dollars årligt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Niels-Arne Nørgaard Knudsen

hvis tekstil eksport giver dem cirka 4,5 milliarder kroner (750 million usd) og man tager i betragtning at der er 25 millioner der lever i landet så er der ikke meget overskud til krudt og kugler når der skal købes olie og mad også.

det er småpenge landet får ud af sin eksport når det sættes op mod hvad atom- og misil- eventyret koster styret. tvivler på Danmark har råd til at være med. læg dertil at NK ikke kan købe ind på de åbne markeder hvilket fordyrrer det hele da ekstra lag og logistik er krævet for at skjule sporene.

hvordan finansierer man så det? plyndrer man skattely eller organisationer der ikke kan anmelde det så kan man godt få råd til misiler og bomber og så bliver det nytår i Pyongyang alligevel. tvivler på nogle hackere er stupide nok til den slags men Kim Jong-un føler sig nok sikker nok hvor han er.

 • 0
 • 0
#2 Lars Jensen

JPMORGAN-CHEF KALDER BITCOIN FOR BEDRAGERI - CITAT

  08:51 
  På en konference tirsdag udstedte JPMorgans topchef, Jamie Dimon, en skarp fordømmelse af den digitale kryptovaluta bitcoin, da han påpeger, at det er bedrageri.

Det skriver Financial Times.

Ifølge topchefen er det ikke holdbart at have en virksomhed, hvor folk kan opfinde en valuta ud af den blå luft.

 • Det eneste gode argument for brugen af bitcoin er, hvis du er i Venezuela, Ecuador eller Nordkorea. Eller hvis du er en narkohandler eller en morder - så er det bedre at bruge bitcoin end amerikanske dollar. Der kan måske være et marked for det, men det er et meget begrænset marked, siger Jamie Dimon til Financial Times.

Værdien af en enkelt bitcoin er 4200 dollar (26.083 kr.), mens prisen var mindre end 250 dollar (1533 kr.) i udgangen af 2015.

/ritzau/FINANS

 • 0
 • 1
#4 Henrik Størner

Ifølge topchefen er det ikke holdbart at have en virksomhed, hvor folk kan opfinde en valuta ud af den blå luft.

Underligt ... hvordan adskiller det sig fra nationalbanker eller realkreditinstitutter som rask væk udsteder obligationer? For slet ikke at snakke om futures, options og alle de andre sjove finansielle redskaber som f.eks. JP Morgan bruger til at trække penge ud af den blå luft?

 • 10
 • 0
#5 Steen Ole Rasmussen

Ifølge topchefen er det ikke holdbart at have en virksomhed, hvor folk kan opfinde en valuta ud af den blå luft.

Det pengeøkonomiske system er bygget op om penge, der skabes i låneprocessen. Det sker ikke ud af det blå, men fortællingen om, hvordan pengene skabes af finanssektoren, der lever af at lave penge, hvor andre må tjene dem, mangler i den grad genklang i de kredse, der påstår at forstå sig på penge.

Pengeskabelsen er det største tabu inden for den etablerede "såkaldte økonomiske videnskab".

https://www.google.dk/search?q=+samfundets+%C3%B8konomisk+system&oq=+sam...

 • 7
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere