Sikkerhedsfirma: ICQ-nummer afslører identitet på arresteret botnet-bagmand

6. december 2017 kl. 13:44
Sikkerhedsfirma: ICQ-nummer afslører identitet på arresteret botnet-bagmand
Illustration: 13FTStudio/Bigstock.
Den arresterede i forbindelse med lukningen af det kæmpe andromeda botnet er ifølge et it-sikkerhedsfirma hackeren 'Ar3s'. Angiveligt har man fundet hackerens nummer til instant messaging-programmet ICQ.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En af Østeuropas mest centrale cyber-kriminelle og mistænkt stifter af det kæmpe Andromeda botnet er blevet arresteret i en fælles operation mellem Hviderusland, Tyskland og USA. Hackerens uforsigtige omgang med nummeret til sin bruger på instant messaging-programmet ICQ, kan have ført myndighederne frem til hans identitet.

Det skriver Ars Technica.

Hvideruslands politi annoncerede i mandags, at de har tilbageholdt en person involveret i Andromeda-netværket i forbindelse med en stor aktion, der også førte til netværkets lukning. Den arresterede er ifølge landets politi mistænkt for at have sendt malware.

Cybersikkerheds-firma Recorded Future, skrev i en blog post i tirsdags, at de med stor sikkerhed kan sige, at den arresterede er hackeren 'Ar3s', der har været aktiv siden 2004 og i sin tid stiftede andromeda-netværket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden har også sporet sig frem til personen bag hackernavnet. Denne person er ifølge dem Sergey Jarets, en hviderussiske statsborger og it-medarbejder ved et tele-radioselskab.

Recorded Future beskriver i blogposten, hvordan de fandt frem til identiteten.

For at verificere, at han var den arresterede hviderusser, overvågede firmaet hackerens online-aktivitet. Her fandt de et nummer, som hackeren brugte til instant messaging-programmet ICQ.

Det var registreret til internetbrugeren »Sergey Jaretz«, og en kontaktanalyse af nummeret og navnet gav dem derefter et mobilnummer, der var knyttet til Sergey Jaretz, den hviderussiske statsborger og it-medarbejder.

»Recorded Future udførte efterforskning af flere fora for cyber-kriminelle, og kan med en høj grad af sikkerhed sige, at den arresterede er Ar3s. Baseret på en analyse af Ar3s' forum aktiviteter, sprogmønster, og fotomateriale har Recorded Future identificeret ham som Sergey Jaretz, en 33 år gammel mand, der bor i Rechitsa, Gomel regionen, Hviderusland,« skriver Recorded Future i deres blog post.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger