Sikkerhedsfirma: Hackergruppe har lænset banker for 150 millioner

2. januar 2015 kl. 14:07
Siden 2013 har banker i Rusland og Østeuropa mistet omkring 150 millioner kroner til en hackergruppe. Det fremgår af en rapport fra sikkerhedsfirma.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Godt 150 millioner kroner er lækket ud af rusiske og østeuropæiske banker og ned i foret på en hackergruppe ved navn Anunak. Det skriver Børsen.

Hackergruppen har med stor succes skaffet sig adgang til 50 russiske banker samt fem betalingssystemer og hæveautomater. Det fremgår af en rapport fra sikkerhedsselskabet Group-IB. Langst størstedelen af millionbeløbet er stjålet inden for det sidste halve år, vurderer firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I modsætning til andre tidligere bankangreb, har Anunak skaffet sig adgang til bankernes egne computere, og altså ikke gået igennem en kunde. Hackergruppen har tiltagende antal aktiviteter i vesten, lyder det fra Group-IB

Ifølge sikkerhedsfirmaet er også detailorganisationer i stigende grad mål for angreb fra servere i blandt andet Kazakhstan og Ukraine.

»Mens omfanget af angreb i den industri stadig er relativt lav, har der været mindst tre succesfulde kort-brud og over et dusin detailhandlere er blevet kompromitteret af aktiviteten, der hurtigt er blevet et lukrativt foretagende for gruppen,« skriver sikkerhedsfirmaet i sin rapport.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger