Sikkerhedsfirma: Facebook ville købe spyware til at overvåge brugere

Illustration: Dean Drobot / Bigstockphoto.com
NSO skyder tilbage på Facebook i en igangværende retssag, hvor Facebook har sagsøgt NSO for at hjælpe statslige myndigheder forfølge aktivister og journalister.

Repræsentanter fra Facebook kontaktede tilbage i oktober 2017 angiveligt det israelske sikkerhedsfirma NSO Group, idet man ønskede at købe et overvågningsværktøj til at holde øje med mindre grupperinger blandt brugerne.

Oplysningerne er kommet frem i en igangværende retssag mellem Facebook og NSO. Det skriver Vice.

Facebook har sagsøgt NSO for at gøre det lettere for statslige myndigheder at få adgang til WhatsApp-brugere via deres produkt Pegasus, der gør det muligt at få adgang til mobilenheder og tage data fra dem.

Læs også: Pegasus giver Israelsk firma adgang til alle dine data i skyen

Nu har NSOs CEO, Shalev Hulio, så i forbindelse med retssagen afsløret, at Facebook selv ønskede adgang til nogle af de egenskaber, Pegasus tilbyder.

Facebook repræsentanterne ville ifølge Hulio gerne have adgang til Pegasus-egenskaberne i forbindelse med, at man var i gang med at udvikle Onavo Protect, hvor Facebook ønskede at overvåge web-trafik hos Apple-brugere.

Facebook: NSO har misfortolker

I en udtalelse lyder det fra Facebook, at man hos NSO bevidst misfortolker for at ’distrahere fra de fakta, Facebook og WhatsApp gav i deres søgsmål for seks måneder siden’.

Desuden, lyder det fra Facebook, prøver NSO at løbe fra ansvaret ved at give en upræcise repræsentationer af både kontakten mellem virksomhederne og Pegasus.

Facebook hævder i sit søgsmål, at NSO er ansvarlige for, at over 100 menneskerettighedsaktivister og journalister er blevet angrebet verden over.

Læs også: Whatsapp: Israelsk spyware-producent har brugt os til at hacke aktivister

NSO fastholder, at de kun sælger Pegasus til efterretnings- og lovgivningsmyndidheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere