Sikkerhedseksperter finder to kritiske sårbarheder i Zoom

2 kommentarer.  Hop til debatten
Sikkerhedseksperter finder to kritiske sårbarheder i Zoom
Illustration: Bigstock.
Hackere kan udnytte to kritiske sårbarheder i tidligere versioner af Zooms chatfunktion til at køre ondsindet kode.
8. juni 2020 kl. 08:46
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Cybersikkerhedseksperter fra Cisco Talos har fundet to kritiske sårbarheder i Zoom-versioner op til 4.6.10, som gør det muligt for hackere at køre ondsindede filer på en eller flere videomødedeltageres PC'er uden ret meget brugerinteraktion.

Det skriver The Hacker News.

Den første sårbarhed udnytter Zooms brug af GIPHY's GIF-tjeneste og gør det muligt for en hacker at indlejre GIF's fra en tredjepartsserver, fordi Zoom-applikationen ikke tjekker om den delte GIF kommer fra GIPHY's servere eller en tredjeparts-server. Den anden sårbarhed udnytter, at Zoom zipper kodestykker, som deles via chatten, og automatisk unzipper dem på modtagerens system, men ikke validerer indholdet inden.

»Zooms chatfunktionalitet er bygget oven på XMPP-standarden med yderligere udvidelser for at understøtte den rige brugeroplevelse. En af disse udvidelser understøtter en funktion til at inkludere kildekodestykker, som har 'full syntax highlighting support'. Denne funktion til at sende kodestykker kræver installation af et ekstra plugin, men at modtage dem gør ikke,« skriver sikkerhedseksperterne fra Cisco Talos i et indlæg på deres hjemmeside.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
10. juni 2020 kl. 12:27

Nu ved jeg ikke hvordan deres disclosure process har været, men det tyder på at de har arbejdet sammen med Zoom om det. Nyheden kommer sammen ved version 5.0.5 og i release notes til den står:

Release notes of 5.0.5 (26213.0602) Changes to existing features -Re-enable GIPHY Chat features -Improved transparency of channel privacy controls -Enabling public channel admins and members to add external users Resolved Issues -Minor bug fixes

Alt tyder som jeg ser det på at det er kørt helt efter bogen, Cisco folkene har fundet sårbarheden, henvendt sig til Zoom, Zoom har fikset det og udgivet en opdatering, Cisco folkene er gået public

1
8. juni 2020 kl. 13:32

Det er kun naturligt at forvente for software der er udviklet af kinesiske firmaer. Det kinesiske diktatur regime kræver bagdøre til alt software som deres firmaer udvikler og sender til de demokratiske lande i vesten. Uden bagdøre har regimet ingen mulighed for at spionere mod de vestlige firmaer og samle efteretningsmateriale på de personer der kommunikererer via deres software. Det er naivt at tro at kinesisk kontrolleret software skulle være sikkert på nogen måde.