Sikkerhedsekspert: 'Internet of Things' er skræmmende

Illustration: leowolfert/Bigstock
Når termostater og tyverialarmer kommer på nettet, risikerer vi at blotlægge resten af vores netværk for hackere, advarer sikkerhedsekspert.

Køleskabet med internetadgang har i mange år været lidt af en vittighed med rod i 1990'ernes spæde begejstring over internettet. Men selvom køleskabet måske ikke kommer til selv at bestille frisk mælk eller komme med forslag til madplanen, så er internettet på vej ind i flere apparater, og det vækker bekymring hos sikkerhedseksperten Jerry Irvine, skriver CIO.com.

»Det er skræmmende som bare fanden. Internettet er i sig selv et usikkert og risikabelt sted. De første apparater, som kunne fjernstyres, var industrielle produktionsanlæg og ventilationsanlæg. De skulle bare indsamle data og give teknikerne fjernadgang. Men der blev aldrig truffet sikkerhedsforanstaltninger,« siger Jerry Irvine til CIO.com.

Jerry Irvine sidder blandt andet i bestyrelsen for den amerikanske privat-offentlige tænketank for cybersikkerhed NCSP, som beskæftiger sig med beskyttelsen af kritisk infrastruktur.

Begrebet 'Internet of Things' er lige nu ét af de store buzzwords, selvom det har været talt om siden før dot-com-krakket. Internet of Things dækker over, at flere apparater i eksempelvis husholdningen bliver forbundet til internettet.

Det ses eksempelvis i tyverialarmer, som kan betjenes fra en smartphone ved hjælp af en app. Internet of Things har potentiale til at brede sig til hundredevis af apparater hjemmet og i virksomheder, og det kan være et sikkerhedsproblem.

Meget af dette udstyr har meget små computere, hvor sikkerhed ikke er givet højeste prioritet. Og selvom det ikke direkte er interessant for en hacker at overtage kontrollen med komfuret eller rullegardinerne, så udgør det stadig en risiko.

»Som hacker vil jeg måske ikke bruge din tyverialarm, som jeg kan se på dit trådløse netværk. Men jeg vil måske lave en virus, som kan komme ind på dit netværk, og så er jeg i stand til at opsnappe dine brugernavne, adgangskoder og kreditkortoplysninger,« siger Jerry Irvine.

Det bedst kendte eksempel på malware, som har inficeret type udstyr, var Stuxnet-ormen. Den inficerede dog systemerne fra en pc, men i fremtiden kan det scenarie altså blive vendt om, hvis producenterne af Internet of Things-udstyr ikke tænker sikkerhed ind i designet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder