Sikkerhedsekspert: 'Internet of Things' er skræmmende

Når termostater og tyverialarmer kommer på nettet, risikerer vi at blotlægge resten af vores netværk for hackere, advarer sikkerhedsekspert.
27. marts 2014 kl. 14:03
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Køleskabet med internetadgang har i mange år været lidt af en vittighed med rod i 1990'ernes spæde begejstring over internettet. Men selvom køleskabet måske ikke kommer til selv at bestille frisk mælk eller komme med forslag til madplanen, så er internettet på vej ind i flere apparater, og det vækker bekymring hos sikkerhedseksperten Jerry Irvine, skriver CIO.com.

»Det er skræmmende som bare fanden. Internettet er i sig selv et usikkert og risikabelt sted. De første apparater, som kunne fjernstyres, var industrielle produktionsanlæg og ventilationsanlæg. De skulle bare indsamle data og give teknikerne fjernadgang. Men der blev aldrig truffet sikkerhedsforanstaltninger,« siger Jerry Irvine til CIO.com.

Jerry Irvine sidder blandt andet i bestyrelsen for den amerikanske privat-offentlige tænketank for cybersikkerhed NCSP, som beskæftiger sig med beskyttelsen af kritisk infrastruktur.

Begrebet 'Internet of Things' er lige nu ét af de store buzzwords, selvom det har været talt om siden før dot-com-krakket. Internet of Things dækker over, at flere apparater i eksempelvis husholdningen bliver forbundet til internettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ses eksempelvis i tyverialarmer, som kan betjenes fra en smartphone ved hjælp af en app. Internet of Things har potentiale til at brede sig til hundredevis af apparater hjemmet og i virksomheder, og det kan være et sikkerhedsproblem.

Meget af dette udstyr har meget små computere, hvor sikkerhed ikke er givet højeste prioritet. Og selvom det ikke direkte er interessant for en hacker at overtage kontrollen med komfuret eller rullegardinerne, så udgør det stadig en risiko.

»Som hacker vil jeg måske ikke bruge din tyverialarm, som jeg kan se på dit trådløse netværk. Men jeg vil måske lave en virus, som kan komme ind på dit netværk, og så er jeg i stand til at opsnappe dine brugernavne, adgangskoder og kreditkortoplysninger,« siger Jerry Irvine.

Det bedst kendte eksempel på malware, som har inficeret type udstyr, var Stuxnet-ormen. Den inficerede dog systemerne fra en pc, men i fremtiden kan det scenarie altså blive vendt om, hvis producenterne af Internet of Things-udstyr ikke tænker sikkerhed ind i designet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger