Sikkerhedsekspert: Gør som FBI-boss - sæt tape over dit webcam

8 kommentarer.  Hop til debatten
FBI’s chef har sat tape over webkameraet i sin bærbare. Og det er et eksempel, man bør følge, mener sikkerhedsekspert.
13. april 2016 kl. 07:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

FBI-chef James Comey har sat tape over det indbyggede kamera, der er i hans private bærbare computer. Det afslørede han i sidste uge i en tale ved Kensington College i Ohio, USA.

Bemærkningen faldt i et svar til et spørgsmål fra salen.

»Jeg satte et stykke tape over kameraet, fordi jeg så en person, der er klogere end mig, med et stykke tape over sit kamera,« forklarede FBI-bossen til forsamlingen ifølge et blogindlæg fra Sophos-sikkerhedsekspert Chester Wisniewski.

Indrømmelsen har ledt til drilleri af James Conley på sociale medier - blandt andet med henvisning til, at FBI selv har brugt hackede webcams som en del af efterforskningsarbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

'Patrioter dækker ikke deres webcam til,' lød det i et sarkastisk tweet fra Chrisopher Soghoian, der er analytiker for borgerretsorganisationen ACLU.

Til trods for ironien i udmeldingen giver strategien god sikkerhedsmæssig mening, skriver Sophos’ Chester Wisniewski.

'Det er nok en god ide for en person, der er så højt profileret som Comey, eftersom spioner og hackere har haft for vane at gå efter embedsfolk og hacke deres personlige konti,' forklarer han.

Malware-trojanere har mulighed for at optage dine samtaler via computerens mikrofon og sågar filme dig gennem kameraet. En deltager i en amerikansk skønhedskonkurrence blev i 2013 afpresset af hackere, der havde brugt trojanen Blackshades til at optage nøgenbilleder over et år.

Wisniewski foreslår, at man dækker sit laptop-kamera med tape eller et dedikeret webcam-cover, som Sophos belejligt sælger.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
15. november 2017 kl. 21:15

Jeg syede et fint dækken til det kamera, der sidder i et af vore mødelokaler (det er ikke lige til at tape over og det ville være noget upraktisk). Men nogen har fjernet det! En hætte af stof med en elastik i en løbegang. Måske skal jeg også begynde at annoncere på CW?

8
15. november 2017 kl. 08:56

Endnu et firma som sælger kinaplastik til overpris.

Er det forresten et tilfælde at biksen deler adresse med "CH Holdingselskab IVS" som har en "Christopher Hahn-Hundsdahl" som ejer?

6
13. april 2016 kl. 22:32

Den virker jo kun hvis følgende er sikkert:

  1. du er sikker på at du ikke bruger noget software der kan have været udsat for et 'Ken Thomson Hack' i tidens løb (open source er ikke nok i sig selv, men dog betydeligt bedre end closed source)

  2. Du ikke bruger hardware med indbygget microkode du ikke 100% kan stole på du har kontrol over (hardware baseret 'Ken Thomson', I praksis er vel alt ud over mikrocontrolere hvor du skriver i assembler udelukket)

Så ja at afbryde mikrofon og webcam er en god start, men er man paranoid er det rigtige at gøre som Snowdon gjorde, købe en bærbar, installer din software, og så hardware-disable alt netværk (læs fysisk ødelæg det) og aldrig lad den se USB-ting el lign derefter....

5
13. april 2016 kl. 22:30

Jeg fik en spam-mail sidste år med en fbi.gov som afsender adresse...WTF? Jeg blev noget overrasket og checkede deres SPF record....eller mangel på samme, for der var ingen! Det var i 2015! Jeg lavede min første SPF i 2003! De har så én i dag. Enhver kunne sende en mail på vegne af direktøren for FBI i 2015!

4
13. april 2016 kl. 18:08

Hvis man er kommet så langt at man er bange for sit kamera på en laptop er det vist tid til at købe en ny og installere fra et "rent" medie

Hvis man har fuld kontrol over et webcam på en FBI pc har de nok større problemer end at se hvis man har pletter på skjorten

2
13. april 2016 kl. 11:59

jeg er klogere end FBI-chefen, når jeg længe har haft kameraet klistret over? Jeg vil dog overveje at skaffe et tomt jackstik og således også sætte mikrofonen ud af spillet. Alternativt koble den til en nummersender på kortbølge. :-)

1
13. april 2016 kl. 08:06

Godt forslag. Det har jeg gjort i årevis.

Hvis ikke gaffatape, så er et stykke post-it smart, da det er nemt at tage af og på, hvis man skal bruge kameraet en dag.

Ellers er her en "pænere" dims til ~30kr:http://www.amazon.com/Webcam-Cover-Laptops-Pad-Devices/dp/B004Z0XSY6

MEN det er en kæmpe udfordring, der ikke bare løses med et stykke tape!! Videokonference. Det har de fleste bestyrelseslokaler i større virksomheder i dag. Hvem sætter tape over der? Over mikrofonerne?

Og så har vi ellers så mange kameraer og mikrofoner efterhånden, at det ikke er til at have tape over dem alle. Bare på mobiltelefonerne er der kamera på begge sider i dag.

Hvordan sætter man tape over gps'en?

Det er et meget større problem, end det han lægger ud med...