Sikkerhedsbrist i Forsvaret: Oplysninger på 255 personer lå frit tilgængeligt i årevis

Forsvaret har meldt et »sikkerhedsbrist« til Datatilsynet, hvor personoplysninger på 255 personer har ligget frit tilgængeligt på internettet. Det viser dokumenter, som Radio24syv har fået aktindsigt i.

Oplysninger som brugernavne, telefonnumre og e-mailadresser på 255 personer i Forsvaret har i flere år ligget frit tilgængeligt på internettet.

Det kan Radio24Syv fortælle efter at have fået aktindsigt i anmeldelsen af episoden, som Forsvaret har sendt til Datatilsynet.

Oplysningerne har ligget frit tilgængeligt på nettet i en femårig periode fra 2014 til 2019. Det blev opdaget i marts 2019, hvor oplysningerne igen blev sikret.

I anmeldelsen kalder Forsvaret selv lækagen for en »sikkerhedsbrist«, og det fremgår desuden, at lækket kan anfægte den enkeltes sikkerhed eller volde personen alvorlige problemer. Oplysningerne stammer fra en ikke oplyst platform i Forsvarets it-systemer.

Peter Kruse, der er medstifter af it-sikkerhedsfirmaet CSIS, vurderer, at lækagen er alvorlig, fordi oplysningerne kan bruges til hackerangreb.

»Man kunne forestille sig at en fremmed stat ville synes, at de her oplysninger var spændende. De indeholder en grad af fortrolighed, og brugernavne bør ikke ligge offentligt tilgængeligt,« siger Peter Kruse til Radio24Syv.

Han tilføjer, at oplysningerne kan blive anvendt og misbrugt til målrettede angreb, såsom spearphishing-angreb.

Overfor Radio24Syv oplyser Forsvaret, at det er beklageligt, at der er sket et brud på persondatasikkerheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere