Sikker unge-chat med ny digital signatur

Unge i København og Århus har nu mulighed for at benytte digital signatur på en USB-nøgle. Det kan give mulighed for sikre chat-rum på sociale sites for unge.

Nu er der mulighed for at tjekke, hvor gammel den man chatter med egentlig er i virkeligheden. I hvert fald i teorien.

Unge i København, Århus, Gentofte, Slagelse og Odder kommuner kan i dag få udstedt en digital signatur på en USB-nøgle.

Signaturen kunne teoretisk benyttes på sites som f.eks. det populære børne- og ungdomssite Arto.dk, og kræver ingen specielle forudsætninger. Men signaturen fungerer ikke med andre chat-systemer som f.eks. MSN.

»Der er helt standard, at man kan logge ind med digital signatur. I forhold til f.eks. MSN og ICQ er det jo en anden snak, men teknisk kunne de også bare implementere login via digital signatur, men da det er en dansk standard er det nok tvivlsomt, om man ville have held med at overbevise virksomhederne bag disse løsninger om at gøre det,« siger Kenny Munck fra EDB Gruppen til Version2.dk.

Man skal være minimum 15 år gammel for at få en digital signatur, men EDB-gruppen har også udviklet en signatur for børn og unge under lavalderen.

Det fungerer ved, at forældrene benytter deres signatur til at bekræfte barnets identitet.

EDB Gruppen står bag sitet Nøgleskabet.dk, som tilbyder single sign on til en række tjenester ved hjælp af digital signatur. Her har EDB Gruppen tidligere overvejet at tilbyde signaturen til de helt unge. Men det er ikke blevet til noget alligevel.

»På grund af manglende interesse fra diverse chatsites har vi netop ikke implementeret mulighed for at forældre kan udstede logons til deres børn,« fortæller Kenny Munck.

Signaturen gør det muligt at skabe chat-rum og profiler, hvor brugerne ikke kan snyde med alderen.

USB-løsningen til de 15-årige skulle være nem at anvende.

»Den kan bruges uden videre på pc'er med en USB-port, og man skal kun huske en fire-cifret pinkode,« oplyser Kenny Munck. Konceptet er udviklet i et samarbejde mellem Århus Kommune, Københavns Kommune, TDC og EDB Gruppen.

Holbæk, Sønderborg og Sorø kommuner er efter sommerferien klar til at straksudstede signaturer og senere kommer Silkeborg, Holstebro, Fanø og Vejen kommuner også på banen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Steen Poulsen

Hvad skulle forhindre en pedofil i at stjæle eller som ovenfor, købe et barns signatur ? Børn adfærd, hvad IT sikkerhed angår er iforvejen helt hen i vejret. Jeg laver IT support for et del private, og jeg har rigtigt mange gange skulle forkare de kære forældre at deres børn brug af internettet, er så rissiko betonet, at forældre bør overvejde at give børnene deres fysiske egen PC, bare for at holde forældrenes PC "ren" - godt initiativ, men - realistisk set - ubrugeligt. Jeg tror også at man får svært ved at ændre Messenger. Jeg plejer at FRARÅDE folk overhoved at bruge den - alene at rissiko for at få en orm, eller ligende.

  • 0
  • 0
#3 Peter Andersen

I det halvtomme chatrum for dem med signaturer, når alle de andre er i de andre chatrum.

Igen forsøger man sig med halvhjertede tekniske løsninger på adfærdsmæssige problemer - det eneste der fungerer i forhold til ungerne er at ruste dem ordentligt til internettet og dets skyggesider.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere